Θεμελείωση του εργοστασίου κοινοπραξίας PSA Peugeot Citroen/Toyota στηΤσεχία


Ο Jean-Martin Folz, Πρόεδρος της PSA Peugeot Citroen, και ο Fujio Cho, Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, θεμελίωσαν επίσημα το εργοστάσιο κοινοπραξίας των δύο εταιριών στο Kolin, 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας, στη Δημοκρατία της Τσεχίας.
  • 17/4/2002
&00 Ο Jean-Martin Folz, Πρόεδρος της PSA Peugeot Citroen, και ο Fujio Cho, Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, θεμελίωσαν επίσημα το εργοστάσιο κοινοπραξίας των δύο εταιριών στο Kolin, 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας, στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Την τελετή παρακολούθησαν ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Milos Zeman, ο δήμαρχος του Kolin, Zdenka Majerova, και εκατοντάδες προσκεκλημένοι.
Ξεκινώντας από το 2005, το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Toyota Peugeot Citroen (Toyota Peugeot Citroen Automobile - TPCA) στην Τσεχία θα κατασκευάζει 300,000 μικρά αυτοκίνητα το χρόνο, με προορισμό κυρίως τις Ευρωπαϊκές αγορές. Η συνολική επένδυση (για έρευνα & ανάπτυξη και κόστος έναρξης επιχείρησης) υπολογίζεται περίπου στο €1.5 δις.
Ο Masatake Enomoto διορίστηκε πρόεδρος του TPCA και ο Jacques de Raismes, Αντιπρόεδρος.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι πρόεδροι των δύο εταιριών, της Toyota και της PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν ότι το TPCA θα προβεί σε μία σημαντική δωρεά €250,000 προς το Δημοτικό Νοσοκομείο του Kolin, αποδεικνύοντας τη δέσμευση των δύο Ομίλων να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της περιοχής καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού.
Οι επικεφαλής και των δύο Ομίλων καθώς και άλλοι αξιωματούχοι κατά την τελετή της θεμελίωσης φύτεψαν δέντρα, τα οποία μεγαλώνοντας θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα του περιβάλλοντος του εργοστασίου. Η χειρονομία αυτή συμβολίζει την κοινή δέσμευση των Toyota και PSA Peugeot Citroen προς το περιβάλλον και για μία διαρκή παρουσία στη Δημοκρατία της Τσεχίας.