Θρήνος για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη - 38 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων (video)


Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη, όταν επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με εμπορική.

  • 1/3/2023

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28/2 στην περιοχή Ευαγγελισμός, έξω από τα Τέμπη, όταν επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με εμπορική.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης οι διασώστες που επιχειρούσαν στο σημείο επιβεβαίωσαν τον θάνατο 38 ανθρώπων ενώ πάνω από 80 ήταν οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα νοσοκομεία.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι από αυτούς οι 53 παρέμειναν για νοσηλεία και έχουν μοιραστεί στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης και στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Όπως ενημέρωσε η Αστυνομία, οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, ώστε να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν ακόμα και αυτή την ώρα τη επιχείρηση απεγκλωβισμού στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας όπου έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ κ. Κώστας Γενιδουνιάς μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ αναφέροντας ότι πολλά ηλεκτρονικά συστήματα των γραμμών δεν λειτουργούσαν για χρόνια.

Παράλληλα στα social media τις τελευταίες ώρες ανεβαίνουν videos από το σημείο της τραγωδίας