Θυγατρική της Daimler αποχωρεί από την Ελλάδα


Mια ακόμα πολυεθνική που δραστηριοποιείται στη χώρα μας αποφασίζει να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά εξαιτίας της απουσίας του απαραίτητου κανονιστικού πλαισίου.

  • 28/2/2020

Μόλις έναν χρόνο μετά την έλευσή της στην ελληνική αγορά, η Hive, μια εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών αποφασίζει να αποχωρήσει από τη χώρα μας εξαιτίας της απουσίας του απαραίτητου κανονιστικού πλαισίου το οποίο μεταξύ άλλων θα ορίζει και τον μέγιστο αριθμό παροχών αντίστοιχων υπηρεσιών.  

Η Hive είχε ξεκινήσει τις δραστηριότητές μας στη χώρα μας την 1η Μαρτίου 2019 διαθέτοντας προς ενοικίαση τα ηλεκτρικά πατίνια αρχικώς στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από την Ελλάδα, η Hive δραστηριοποιείται στην Αυστρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. Μάλιστα, με ανακοίνωσή της η εταιρεία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της στην ελληνική αγορά αν και εφόσον οι συνθήκες που σχετίζονται με το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία αντίστοιχων παρόχων, το επιτρέψουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hive ανήκει στην Daimler η απόφαση για την αποχώρησή της από την Ελλάδα μπορεί να κρύβει μια αλλαγή στρατηγικής ως προς την παρουσία του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών στη χώρα μας.