Θύμα του Κορονοϊού το κινεζικό Grand Prix


Θύμα της επιδημίας του Κορονοϊού πέφτει το κινεζικό Grand Prix, η προγραμματισμένη διεξαγωγή του οποίου στις 19 Απριλίου αναβάλλεται.

  • 12/2/2020

Την απόφαση για την αναβολή του κινεζικού Grand Prix έχει λάβει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητο Αθλητισμού την οποία πρόκειται να κοινοποιήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Η FIA οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά και τη θεαματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Κίνα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν το κινεζικό Grand Prix να μετατίθεται χρονικά στο φετινό καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Ανάλογη άλλωστε ήταν και η απόφαση της Formula E, η ανέβαλλε το E-Prix στην κινεζική πόλη Sanya το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόταν στις 21 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIA έχει ήδη απευθυνθεί στους διοργανωτές άλλων Grand Prix με σκοπό να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται στον προγραμματισμό του πρωταθλήματος, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση τουλάχιστον από τη Ρωσία.

Η διεξαγωγή του GP Κίνας ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου και αν τελικά δεν βρεθεί λύση ως προς την αντικατάστασή του είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί μια ανάπαυλα τεσσάρων εβδομάδων ανάμεσα στο GP του Βιετνάμ (5 Απριλίου) και το ολλανδικό Grand Prix (3 Μαΐου).