Τι ετοιμάζει η BMW στη βάση της M4 CSL;


Η BMW γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του τμήματος M και πέρα από την M4 CSL οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να ετοιμάζει άλλο ένα περιορισμένης παραγωγής πανίσχυρο μοντέλο. Η αυστηρά περιορισμένη παραγωγή, τα ακριβά πάνελ από carbon και φυσικά η τεράστια ισχύς θα κάνουν την τιμή της να εκτοξευτεί στα ύψη.

  • 12/5/2022

Φέτος η BMW γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του τμήματος M, που έχει συνδέσει το όνομα του με μερικά από τα πιο θρυλικά σπορ αυτοκίνητα του παγκόσμιου στερεώματος. Η 50ή επέτειος του Μ Division όμως, όπως ξέραμε θα γιορταστεί με ένα ειδικό μοντέλο.

Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο, η special δημιουργία της BMW είναι μία… hardcore M4 CSL, η οποία και θα παρουσιαστεί στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό, η γερμανική φίρμα έχει ακόμα έναν άσο στο μανίκι της, ένα πολύ ειδικό μοντέλο που θα είναι πολύ περιορισμένης παραγωγής, θα είναι ανασχεδιασμένο και η τιμή του θα προκαλεί ίλιγγο.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το μοντέλο που θα βασιστεί εν πολλοίς στην M4 CSL δεν έχει ακόμα το τελικό του όνομα, αλλά λέγεται ότι θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το concept 3.0 CSL Hommage του 2015. Αυτό το πρωτότυπο ήταν φόρος τιμής στην Ε9 CSL “Batmobile” της δεκαετίας του ‘70.

Η τεχνική βάση και τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από τη νέα M4 CSL, αλλά το αμάξωμα θα έχει αρκετές αλλαγές. Τα πάνελ θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και το πολύ μυώδες αεροδυναμικό πακέτο θεωρείται εκ των ουκ άνευ.

Ο 3λιτρος 6κύλινδρος κινητήρας της M4 CSL θα περάσει και στην νέα ειδική έκδοση, αν και η απόδοση λέγεται ότι θα σκαρφαλώσει ακόμα ψηλότερα από τους 608 ίππους της «κανονικής» έκδοσης. Πιστή στην παράδοση των μοντέλων Μ, η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Το δίθυρο κουπέ θα έχει εφοδιαστεί με αρκετές λύσεις για να κρατήσει χαμηλότερα το βάρος (κοντά στα 1.550 κιλά), ενώ είναι δεδομένο πως το setup στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις θα είναι ρυθμισμένο για χρήση στην πίστα. Το νούμερο για το κλασικό 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να είναι κοντά στην περιοχή των 3,5 δευτερολέπτων με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή της εν λόγω μοναδικής BMW M αναμένεται να μην ξεπεράσει τις μόλις 50 μονάδες με την τιμή της να αγγίζει τα 600.000 ευρώ. Το νούμερο αυτό είναι 3πλάσιο από την «κανονική» M4 CSL η οποία λέγεται ότι θα κοστίζει περίπου 180.000 ευρώ.