Τι φοβούνται οι Κινέζοι και… banάρουν συνεχώς της Tesla


Για λόγους κατασκοπείας, η κινεζική Κυβέρνηση απαγορεύσει στα αυτοκίνητα της Tesla να σταθμεύουν έξω από κυβερνητικά κτίρια.

  • 21/5/2021

Νέο επεισόδιο στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, δίνει μια νέα απαγόρευση της κυβέρνησης της Ασιατικής χώρας στα αυτοκίνητα της Tesla. Επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας», η αρχές της Κίνας εξέδωσαν οδηγία σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται στα ηλεκτρικά οχήματα του Elon Musk να σταθμεύουν σε χώρους πάρκινγκ κυβερνητικών κτιρίων.

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Reuters, οι Κινέζοι αξιωματούχοι φοβούνται την καταγραφή ευαίσθητων κι απόρρητων εικόνων από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στα οχήματα.

Tesla © EPA/ROMAN PILIPEY
Tesla © EPA/ROMAN PILIPEY

Η απαγόρευση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ υπό τη μορφή προφορικής σύστασης σε δύο τουλάχιστον κυβερνητικά κτίρια σε Πεκίνο και Σαγκάη. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές αν το κινεζικό ban θα ισχύσει σε όλες τις κυβερνητικές δομές.

Να θυμίσουμε πώς τον περασμένο Μάρτιο, στα οχήματα της Tesla απαγορεύτηκε η είσοδος σε κάποιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κίνα, ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.