Τι γνωρίζουμε για τη νέα Lancia Ypsilon που έρχεται στις αρχές του 2024


Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου αναμένεται να βγει και εκτός των ιταλικών συνόρων και πιθανότατα με έκδοση HF!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/9/2022

Τα τελευταία χρόνια, η δεύτερη γενιά της Lancia Ypsilon είναι διαθέσιμη μόνο στην Ιταλία. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2024 είναι προγραμματισμένο να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά η επόμενη γενιά του μοντέλου!

Έχοντας «επιβιώσει» στην Ιταλία για τουλάχιστον 11 χρόνια, η τωρινή έκδοση έχει υποστεί αρκετά facelift προκειμένου να γίνει ελκυστική και να παρατείνει τη «ζωή» της. Ωστόσο πλέον ήρθε η ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του passioneautoitaliane.com, η νέα σχεδίαση του μοντέλου, από τον Luca Napolitano, έχει ήδη πάρει την πρώτη έγκριση από τον CEO της Stellantis, Carlos Tavares και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Οι υπεύθυνοι του brand εργάζονται εδώ και μήνες για τη νέα Lancia Ypsilon. Η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο Figueruelas της Σαραγόσα. Το αμάξωμα θα είναι πεντάθυρο, με τους Ιταλούς να μην υποκύπτουν στην ολοένα και αυξανόμενη τάση των crossover, και το μήκος του θα είναι κοντά στα 4 μέτρα.

Κομψότητα, πολυτέλεια και σπορ χαρακτήρας θα χαρακτηρίζουν την 3η γενιά του μοντέλου, ενώ σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκδοση HF! Η ακριβής σχεδίασή του δεν έχει ακόμα διαρρεύσει, ωστόσο σύμφωνα με το ιταλικό site, η εμπρός μάσκα θα έχει τη μορφή… δισκοπότηρου με οπίσθιο φωτισμό. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του 2022 να υπάρξει μία πρώτη εικόνα της, με τη μορφή concept car.

Ο πολυτελής χαρακτήρας θα φανεί στο εσωτερικό, με νέο ταμπλό γεμάτο τεχνολογικές καινοτομίες, σε μια προσπάθεια να «χτυπηθεί» το MINI. Το νέο σύστημα «SALA» θα δεσπόζει, το οποίο θα συγκεντρώνει τις ρυθμίσεις για τον αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, το ηχοσύστημα, τα πολυμέσα και τον φωτισμό της καμπίνας.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, η Lancia Ypsilon θα έχει υβριδικές εκδόσεις, ενώ η 100% ηλεκτρική εκδοχή της αναμένεται το 2028, όταν και θα υποβληθεί στο πρώτο της facelift.

Η νέα Lancia Ypsilon πρόκειται να βγει και εκτός ιταλικών συνόρων και θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: passioneautoitaliane.com