Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και Θυγατρικών Εταιρειών αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης (16/3), που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, με στάσεις εργασίας στην αρχή και το τέλος της βάρδιας.
Έτσι, τα λεωφορεία και τρόλεϊ της Αθήνας θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η έξοδος των λεωφορείων από τα αμαξοστάσια θα πραγματοποιηθεί στις 08:30, προκειμένου να μην καθυστερήσει η ομαλή έναρξη των δρομολογίων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εδώ και μέρες, η θλίψη και η οδύνη κατακλύζει τις ψυχές όλων μας. Το πένθος είναι βαρύ...
Η Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, με το πλήθος νεκρών - κυρίως νέας ηλικίας - μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφάλειας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια.
Το «ποτήρι ξεχείλισε» με την αγανάκτηση και την οργή να κυριαρχεί σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Πολλά τα «γιατί» για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας, μα περισσότερα τα «πώς» δεν θα θρηνήσουμε ξανά στο μέλλον θύματα.
Ως Συνδικάτο, επιμένοντας στην πάγια και βασική μας κατεύθυνση για διασφάλιση και τήρηση των κανόνων ασφάλειας τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων μας, συνεχίζουμε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ με ΣΕΒΑΣΜΟ στην ανθρώπινη ζωή.
Σύσσωμοι με την κοινωνία, διεκδικούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να αξίζουν στον επιβάτη, που να αξίζουν στον εργαζόμενο γιατί η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό στις υπηρεσίες του πολίτη.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ.
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Ώρα 11:00, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ».
Τι ισχύει στη Θεσσαλονίκη
Από την πλευρά του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία την Πέμπτη (16/3).
Ωστόσο θα κυκλοφορήσουν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ η νυχτερινή γραμμή του Αεροδρομίου (Ν1) και η ειδική υπηρεσία εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.