Τι κρύβεται πίσω από αυτό το περίεργο αυτοκίνητο;


Η φαντασία και η έμπνευση πάνω σε τέσσερις τροχούς δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Θετικά και αρνητικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/1/2021

Σας αρέσει αυτό το αυτοκίνητο που βλέπετε; Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχετε προφανώς οι ειδικοί της εταιρίας Hurtan θεωρούν πως υπάρχει κοινό για το Grand Albaycin που βλέπετε στην οθόνη σας. Ποια είναι η Hurtan; Μια ανεξάρτητη εταιρία μετατροπών και μετασκευών από την Ισπανία που έδωσε το δημιούργημα της την ονομασία μίας συνοικίας της Γρανάδα.

Τι είναι το Grand Albaycin; Μία ρετρό εκτέλεση του MX-5 με τις ευλογίες της Mazda. Μάλιστα, η Hurtan λέει πως ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ως βάση τόσο το roadster με την κλασική οροφή όσο και το targa Miata RF. Μόνο που πρέπει να βιαστεί επειδή για το 2021 έχουν προγραμματισθεί συνολικά 30 τέτοια αυτοκίνητα. Φυσικά ο κάθε πελάτης θα μπορεί να εξατομικεύσει το Grand Albaycin στους συνδυασμούς χρωμάτων που επιθυμεί, στην επιλογή των υλικών, των σχεδιαστικών μοτίβων και πολλών άλλων.

Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για μια πολύ περίεργη εκτέλεση που συνδυάζει κάποια στοιχεία από κλασικά MG, όπως η μπροστινή μάσκα. Τα φτερά προεξέχουν περίεργα προς τα έξω, ενώ τα πλαϊνά θυμίζουν επίσης κλασικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1930. Το πίσω μέρος έχει μια φουσκωμένη ουρά που σβήνει προς τα πίσω με ένα διαχύτη να πλαισιώνεται από δύο ζεύγη απολήξεων. 

Στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες με την παρουσίαση του μοντέλου. Πάντως, γνωρίζουμε ήδη πως παρά την εμφατική σχεδίαση υπάρχουν τα ίδια μηχανικά μέρη από τα MX-5. με τα μοτέρ 1,5 lt ή 2,0 lt και ισχύ στα 132 PS ή 184 PS. Τώρα τι το ωραίο μπορεί να βρίσκει κανείς σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, προφανώς μόνο όσοι το αγοράσουν θα ξέρουν καλύτερα…