Τι ξεχωριστό θα έχει το Polestar 2;


Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo με σύστημα πολυμέσων που θα «τρέχει» σε λειτουργικό περιβάλλον Android!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/12/2018

H Volvo είχε ανακοινώσει καιρό τώρα πως θα συνεργαστεί με την Google και πως θα εισάγει το λογισμικό Android σε επερχόμενα μοντέλα της. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνίσει μέχρι τώρα ήταν από ποιο μοντέλο θα ξεκινούσε η εφαρμογή. Την είδηση ανέδειξε το Automotive News αναφέροντας πως τελικά ο αντίπαλος του Tesla Model 3 θα είναι το αυτοκίνητο που θα έχει αυτή την τιμητική.

Η συνεργασία της Volvo με την Google αντανακλά μια σύγκλιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στις εταιρείες αυτοκινήτου και σε αυτές της τεχνολογίας, καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο «διασυνδεδεμένα». Η Volvo πιστεύει ότι οι έξυπνες συμπράξεις είναι το μέλλον για τη βιομηχανία αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας το Android ως το βασικό λειτουργικό σύστημα, θα πετύχει αύξηση της ταχύτητας και της ευελιξίας στην ανάπτυξη νέων λύσεων και θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να προσωποποιήσουν τη διασυνδεδεμένη τους εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο.

Σχετικά με το Polestar 2 και σύμφωνα τις πιο πρόσφατες πληροφορίες μας θα είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το τετράθυρο πρωτότυπο 40.2 Concept που παρουσιάστηκε πέρυσι και που βλέπετε στις φωτογραφίες. Το ηλεκτρικό του σύστημα πρόωσης θα είναι ανάλογο του Tesla Model 3 Performance και λογικά θα αποδίδει πάνω από 400 PS με την αυτονομία να ξεπερνά τα 500 km.

Πληροφορίες δεν υπάρχουν πολλές, φημολογείται όμως ότι πρόκειται για ένα sedan μοντέλο, βασισμένο στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) της Volvo. Επίσης, η παρουσίασή του αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο επόμενο έτος, ενώ η εταιρία έχει στα σκαριά και το Polestar 3 το οποίο θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover coupe.