Τι λένε για το Brexit Aston Martin και Jaguar Land Rover


Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin παρότρυνε τη βρετανική κυβέρνηση να διασφαλίσει αδασμολόγητη πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ.

  • 26/6/2016

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Dr Andy Palmer παρότρυνε τη βρετανική κυβέρνηση να διασφαλίσει αδασμολόγητη πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

«Αναγνωρίζουμε την απόφαση και την κυριαρχία της δημοκρατίας», ανέφερε ο Palmer στο Reuters.

«Η Aston Martin θα προσανατολίσει τώρα την επιχείρησή της στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου στο πλαίσιο της εξόδου και της μεταβλητότητας της αγοράς που μπορεί να υπάρχουν κατά τη μεταβατική περίοδο», δήλωσε ο Palmer, προσθέτοντας ότι μια πιο αδύναμη λίρα αναμένεται να «αντισταθμίσει εν μέρει» την αυξημένη αστάθεια.

«Δεδομένου ότι η Βρετανία μπορεί τώρα να υπόκειται σε νέους εμπορικούς δασμολογικούς φραγμούς, αναμένουμε επίσης την ανάγκη για πρόσθετη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα μεσοπρόθεσμα», είπε.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να «διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα και να εξασφαλίσει μια συμφωνία με την ΕΕ, η οποία διασφαλίζει τα συμφέροντα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας - αυτό περιλαμβάνει την εξασφάλιση αδασμολόγητης πρόσβασης στις ευρωπαϊκές και άλλες παγκόσμιες αγορές».

Από την άλλη, η βρετανική μονάδα πολυτελών οχημάτων της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata Motors, Jaguar Land Rover διατηρεί τη δέσμευσή της για όλες τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και εμμένει στις επενδυτικές της αποφάσεις, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Jaguar Land Rover, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Βρετανία, πραγματοποιεί περίπου το 20% των πωλήσεών της παγκοσμίως στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη είναι μια βασική στρατηγική αγορά για τις δραστηριότητές μας... παραμένουμε απολύτως δεσμευμένοι στους πελάτες μας στην ΕΕ», ανέφερε η εκπρόσωπος στην ανακοίνωση.