Τι πρόβλημα υπάρχει με το φωτιζόμενο άστρο της Mercedes-Benz;


H γερμανική εταιρία προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια σε συγκεκριμένα μοντέλα το προαιρετικό φωτιζόμενο λογότυπο της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES
  • 23/10/2020

Αυτή τη φορά η ανάκληση για το φωτεινό λογότυπο δεν αφορά στους ίδιους λόγους περί φωτορύπανσης που υποχρέωσαν την Rolls Royce να αφαιρέσει το εμβληματικό Spirit of Ecstasy. Άλλωστε αυτή η ανάκληση οφείλεται στη νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στα μοντέλα που κυκλοφορούν στην γηραιά ήπειρο/

Ωστόσο, μία εξίσου περίεργη ανάκληση που έχουμε ακούσει τελευταία είναι αυτή που ανακοίνωσε η εθνική διοίκηση ασφάλειας κυκλοφορίας αυτοκινητόδρομων των ΗΠΑ η οποία υποχρεώνει την Mercedes να προχωρήσει σε ανάκληση 12.799 μοντέλων GLE και GLS.

To πρόβλημα αφορά στην ηλεκτρική γείωση του φωτιζόμενου λογότυπου που αν δεν έχει τοποθετηθεί σωστά μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία άλλων συστημάτων. Αυτά τα συστήματα μπορεί να είναι η υποβοήθηση του τιμονιού ή το αριστερό φωτιστικό σώμα ή ο υαλοκαθαριστήρας. Κάτι που σημαίνει πως οι GLE και GLS σε αυτή την περίπτωση δεν πληρούν τις εκεί απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ανάμεσα στις εκδόσεις που θα ανακληθούν για να γίνει έλεγχος από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς σχετικά με την σωστή επαφή της γείωσης είναι οι 350, 450 και 580 για την GLE και οι 450 και 580 για την GLS. Εννοείται πως ο προληπτικός έλεγχος και τυχόν επισκευή δεν θα επιβαρύνει τον πελάτη.