Τι πρόκειται να παρουσιάσει η Skoda στο άμεσο μέλλον;


H Skoda θα επενδύσει τα χρόνια που έρχονται στα SUV της, χωρίς όμως να παραμελήσει τα συμβατικά της μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/7/2018

Η Skoda τα πηγαίνει πολύ καλά με τα SUV της και φυσικά αυτό είναι ένας πολύ καλός λόγος για να επεκτείνει και άλλο τη συγκεκριμένη γκάμα της. Έτσι με βάση το πλαίσιο MQB Α0 θα παρουσιάσει ένα πιο μικρό SUV, το οποίο αρχικά είχε θεωρηθεί πως θα ονομαζόταν Polar. Πλέον η προοπτική αυτή απομακρύνεται και θα επιλεγεί ένα όνομα που θα έχει κοινά στοιχεία με τα Karoq και Kodiaq. Το μίνι SUV της Skoda θα αποτελέσει ουσιαστικά και το διάδοχο της έκδοσης στέισον του Fabia, που στην επόμενη γενιά του super mini θα καταργηθεί.

Παράλληλα το Kodiaq GT, που έχει πιο μεγάλο μεταξόνιο, αλλά ταυτόχρονα είναι και πιο χαμηλό κατά 9 εκατοστά, μετά την Κίνα θα έρθει και στη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2019 για να τοποθετηθεί πιο πάνω από το Kodiaq που ξέρουμε.

Μέσα στο 2019 αναμένεται και η νέα γενιά του διαχρονικού best seller της μάρκας, του Octavia, η οποία θα έχει πιο δυναμική εμφάνιση και αναβαθμισμένο εσωτερικό με αρκετές οθόνες. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενώ πέρα από τη λιμουζίνα θα είναι διαθέσιμο και ως στέισον, καθώς και ως Scout και RS.

Η γκάμα του θα περιλαμβάνει και μια ήπια υβριδική έκδοση, ενώ το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Skoda, μια πρώτη ένδειξή του είναι το Vision E, θα παρουσιαστεί το αργότερο το 2020. Δύο περίπου χρόνια αργότερα θα ακολουθήσει  η νέα γενιά του Superb, η οποία θα βασίζεται στο πλαίσιο του VW Arteon.