Τι σχέση έχει το Spirit of Ecstasy της Rolls Royce με τα αυγά Faberge;


Έγκαιρα για το Πάσχα ο οίκος Faberge δημιούργησε ακόμα ένα διάσημο αυγό του που έχει και στοιχεία από Rolls Royce.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/4/2020

Τα αυγά Faberge έχουν το δικό τους μύθο, ο οποίο ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα στην τσαρική Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα το 1885 όταν ο τσάρος Αλέξανδρος ο 3ος ανέθεσε στο κοσμηματοπωλείο Faberge την κατασκευή ενός πολύτιμου αυγού που θα το χάριζε στη σύζυγό του για το Πάσχα. Το συγκεκριμένο αυγό ήταν κατασκευασμένο κατά κύριο λόγο από χρυσάφι και πολύτιμους λίθους και στο εσωτερικό του έκρυβε μια χρυσή κότα με μια μικρογραφία του στέμματος από διαμάντι.

Από ότι φαίνεται το αυγό Faberge άρεσε στον Τσάρο, στη σύζυγό του και την υπόλοιπη οικογένεια και έτσι κατασκευάστηκαν συνολικά 69 από τα οποία διασώζονται τα 57. Τα οποία είναι φυσικά δυσεύρετα και πανάκριβα -το 2014 το τρίτο βασιλικό αυγό Faberge πουλήθηκε έναντι 33 εκατομμυρίων δολαρίων- και φυσικά ενδιαφέρουν πολλούς συλλέκτες.

Ένας από αυτούς, το όνομά του φυσικά και δεν έγινε γνωστό είναι και συλλέκτης Rolls Royce, οπότε σκέφτηκε να συνδυάσει τα δύο του πάθη. Οπότε έδωσε παραγγελία στον οίκο Faberge για την κατασκευή ενός αυγού -το δεύτερο που κατασκευάζεται από το 1917- που στο εσωτερικό του θα έχει το σήμα κατατεθέν της Rolls Royce. Το Spirit of Ecstasy.

To αυγό Rolls Royce ή η Rolls Royce των αυγών έχει ύψος 16 εκατοστών και ζυγίζει 400 γραμμάρια, πολλά από τα οποία αντιστοιχούν σε λευκόχρυσο 18 καρατιών που έχει χρησιμοποιηθεί. Το Spirit of Ecstasy είναι λαξευμένο από πανάκριβο κρύσταλλο, ενώ φυσικά και δεν λείπουν τα διαμάντια. Όσο για την τιμή δεν ανακοινώνεται ούτε αυτή.