Τι θα λέγατε αν το Toyota RAV4 σας έμοιαζε με Lamborghini Urus;


Κιτ αμαξωμάτων υπάρχουν πολλά αλλά αυτό εδώ είναι ιδιαίτερο μιας εξασφαλίζει την εμφάνιση ενός άλλου, πολύ πιο ακριβού αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/5/2020

Η τελευταία γενιά του Toyota RAV4, που είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά SUV του πλανήτη, είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη σε όλους τους τομείς. Της εμφάνισης συμπεριλαμβανομένης μιας και πλέον η εικόνα του είναι σαφώς πιο off road και πιο δυναμική.

Σε κάποιους όμως αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς θα ήθελαν κάτι πιο ακόμα πιο εντυπωσιακό. Για όλους αυτούς λοιπόν προνόησε η ιαπωνική εταιρεία βελτιώσεων Albermo, που με τον κωδικό XR51 προσφέρει ένα κιτ που είναι εμπνευσμένο από τίποτα λιγότερα από την Lamborghini Urus και σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυξάνει κατακόρυφα τη γοητεία του RAV4.

Η οποία για τον ιδιοκτήτη του μπορεί να σημαίνει πως θα κυκλοφορεί με κάτι που δείχνει πολύ πιο ακριβό από ότι είναι, μιας και το κιτ δεν κοστίζει πολύ. Το βασικό στοιχείο που κάνει το «ταπεινό» RAV4 να δείχνει σαν μια πανάκριβη Urus είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, που κοστίζει στην Ιαπωνία σχεδόν 1.300 δολάρια. Η σχεδίαση του μάλιστα είναι τόσο καλή που το μαύρο κάλυμμα του Toyota Safety Sense System είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του ραντάρ της Urus.

Το πίσω μέρος πάντως δεν μοιάζει καθόλου με αυτό της Lamborghini αλλά μικρό το κακό μιας και το σημαντικό είναι το εμπρός, ενώ το ολοκληρωμένο κιτ που περιλαμβάνει και ποδιές για τα μαρσπιέ και πίσω σπόιλερ οροφής κοστίζει 2.250 δολάρια. Πολλά; Μάλλον όχι αν το ζητούμενο είναι οι άλλοι, έστω και με την πρώτη ματιά, να θεωρούν πως οδηγείς Urus…