Τι θα λέγατε για μία ανοιχτή Lamborghini Urus;


Τα cabrio SUV δεν φαίνεται να "τραβάνε" εμπορικά, όμως αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να κάνουν "ξεσκέπαστα" όνειρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/8/2020

Μπορεί η αυτοκινητοβιομηχανία να ψάχνει διαρκώς για καινούργιες ιδέες, όμως κάποιες από αυτές δεν φαίνεται να έχουν την ανταπόκριση που θα περίμενα. Τα cabrio SUV έμοιαζαν πολύ ωραία ιδέα ως αρχική σκέψη, όμως διάφορα μοντέλα, όπως το Nissan Murano ή πιο πρόσφατα το Land Rover Evoque δεν λένε να κινήσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Στις ημέρες μας υπάρχει και η επιλογή του VW T-Roc Cabriolet, που τουλάχιστον έχει το άλλοθι της προσιτής τιμής και πάντως δίνει μια διαφορετική εκδοχή ενός ανοιχτού VW. Χωρίς βέβαια όλα όσα εκείνα έκαναν αγαπητά τα SUV όπως την πρακτικότητα των εσωτερικών χώρων και του πορτ-μπαγκάζ.

Παρ' όλα αυτά ένας νεαρός ταλαντούχος σχεδιαστής ονόματι Kleber Silva αποφάσισε να δώσει την δική του εκδοχή για ένα ακόμα ανοιχτό SUV. Και όχι όποιο και όποιο. Αλλά την Lamborghini Urus, ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο.

Προφανώς και δεν υπάρχει -τουλάχιστον επίσημα- κάποια πρόθεση της εταιρίας να φτιάξει κάτι τέτοιο. Όμως το σκίτσο είναι αρκετά ελκυστικό. Αν όχι για την απόλαυση της ανοιχτής οδήγησης. Αλλά τουλάχιστον για το ότι θα μπορείς να ακούς τον 4λιτρο V8 με τα διπλά turbo και τα 650 άλογα σε ζωντανή μετάδοση. Μοναδική αίσθηση, ακόμα και αν πρόκειται για όνειρα cabrio νυκτός.