Τι θα λέγατε για την επιστροφή του Renault 5;


Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής μας δείχνει πως θα  μπορούσε να είναι μία αναβίωση του Renault 5 στις ημέρες μας. Και μας αρέσει πολύ. 

  • 1/11/2020

Ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Renault 5, δείχνει να εμπνέει ακόμα τους σχεδιαστές ανά τον κόσμο. Και ένας από αυτούς, ο Marco Maltese αποφάσισε να φέρει το κλασικό εκείνο σχήμα στο σήμερα.

Στα σκίτσα που δόθηκαν στην δημοσιότητα βλέπουμε τις κλασικές γραμμές που υπήρχαν στο 5άρι, αλλά και πολλά σύγχρονα στοιχεία, έτσι ώστε να έχουμε ένα οικείο και μαζί ένα φουτουριστικό σχήμα.

Το Le 5 Concept όπως το ονομάζει ο σχεδιαστής του διαθέτει LED φωτιστικά σώματα με ένα πολύ ιδιαίτερο σχέδιο και μία πολύ εντυπωσιακή μάσκα με φωτισμό. Η κλειστή εισαγωγή υποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα, αν και υπάρχουν και κάποιες σπορ εισαγωγές για να θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν του αυτοκινήτου στους αγώνες.

Στο πλάι βλέπουμε να υπάρχουν οι κλασικές αναλογίες του πρωτότυπου που συνδυάζονται με πολύ όμορφα φτερά και αεροδυναμικά skirts. Υπάρχει επίσης μία διαφορετικού χρώματος οροφή, κάμερες αντί για καθρέπτες και αεροδυναμικοί τροχοί με τρεις ακτίνες. Στην τρίτη κολόνα υπάρχει ενσωματωμένη διακριτικά ένα αισθητικό στοιχείο με χρώματα που θυμίζουν τα αντίστοιχα της Γαλλικής σημαίας.

Το πίσω μέρος είναι εξίσου χαρακτηριστικό, θυμίζοντας το αρχικό μοντέλο, με μεγάλα παρμπρίζ και ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα. Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο του Marco Maltese δείχνει αρκετά ελκυστικό, και σίγουρα θα μπορούσε να έχει  μια θέση στην αγορά αν η Renault αποφάσιζε και εκείνη να ακολουθήσει τον δρόμο του ρετρό.