Τι θα παρουσιάσει η Daihatsu στο Τόκιο;


H ιαπωνική εταιρία μπορεί να αποχώρησε από την ευρωπαϊκή αγορά αλλά στην ασιατική και ειδικά στην ιαπωνική συνεχίζει ακάθεκτη.

  • 27/12/2018

Στην σημαντικότερη για την Ιαπωνία έκθεση (αυτή του Τόκιο) που σηκώνει αυλαία στις 11 Ιανουαρίου η Daihatsu θα παρουσιάσει διάφορα μοντέλα της κατηγορίας Kei Cars. Πρόκειται για μία ειδική κατηγορία αυτοκινήτων με μικρές διαστάσεις και κινητήρες και με καθαρά αστικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστική είναι η τριάδα των αυτοκινήτων που περιλαμβάνει τα δύο λιλιπούτεια πεντάθυρα Mira Tocot και ένα minivan με την εμπνευσμένη ονομασία Thor (οι ονομασίες αναγράφονται στις πινακίδες κυκλοφορίας). Δίπλα σε αυτά τα μοντέλα θα υπάρξουν και άλλες παραλλαγές βαν όπως αυτό που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία και που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει μία περίοπτη θέση σε κάθε «λαϊκή αγορά».

Πόλο έλξης θα αποτελέσει ένα αναπαλαιωμένο αγωνιστικό Daihatsu P5 του 1968 με την πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση και το κίτρινο χρώμα. Το εν λόγω αγωνιστικό είχε μία σημαντική διάκριση το 1968 όταν είχε τερματίσει στην 3η θέση του Grand Prix της Ιαπωνίας.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το Copen 3ης γενιάς το οποίο θα έχει τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με την κωδική ονομασία «KF». Η χωρητικότητά του είναι 658 cc με σύστημα μεταβλητού χρονισμού όλων των βαλβίδων. Η μέγιστη ισχύς του είναι 64 PS/6.400 rpm και η μέγιστη ισχύς του 92 Nm/3.200 rpm.