Τι θα παρουσιάσει η Honda στην έκθεση CES;


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η καθιερωμένη έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas θα έχει ισχυρές παρουσίες από το χώρο του αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/12/2019

Η Honda έχει ήδη παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής για την Ευρώπη και έχει μεγάλα σχέδια και για την αυτόνομη οδήγηση. Στο πλαίσιο του «Honda Augmented Driving» οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν τον Ιανουάριο στην φετινή CES ένα concept που έχει να κάνει με το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης και το τιμόνι ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο με μια κίνηση πάνω από την στεφάνη ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανά πάσα στιγμή τον «αυτόματο πιλότο». Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός δεν στερείται της οδηγικής απόλαυσης και μπορεί πολύ εύκολα να επιλέγει τον τρόπο κίνησης ανά πάσα στιγμή (δηλ. την εναλλαγή από την αυτόνομη στην ημιαυτόνομη οδήγηση). Επίσης, για την επιτάχυνση θα μπορούν να τραβούν το τιμόνι προς το σώμα του ή για την επιβράδυνση να το σπρώχνουν προς τα μέσα.

Στην CES η Honda θα παρουσιάσει και νέες προηγμένες τεχνολογίες για τις μοτοσικλέτες στο πλαίσιο του V2X και την ανταλλαγή δεδομένων για προειδοποίηση σε επικίνδυνες συνθήκες. Στο Las Vegas η Honda θα παρουσιάσει και ένα ηλεκτρικό scooter με μεταφερόμενη μπαταρία 1 kWh και την δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών μονάδων που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με ενέργεια ακόμη και μία κατοικία.