Τιμή έκπληξη για το ηλεκτροκίνητο Dacia Spring στην Ουγγαρία


Με σχεδόν 11.000 ευρώ θα μπορεί κανείς να αποκτά στην Ουγγαρία το ηλεκτροκίνητο Dacia Spring το οποίο δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του πιο προσιτού ηλεκτρικού οχήματος στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • 20/10/2020

Το Dacia Spring θα αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της ρουμανικής φίρμας και ταυτόχρονα την πιο προσιτή επιλογή σε μια κατηγορία αυτοκινήτων που για την ώρα απευθύνεται σε λίγους και καλούς.

Το ηλεκτροκίνητο crossover της Dacia θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν μια πραγματικά προσιτή επιλογή, ξεκινώντας στην ευρωπαϊκή αγορά κάτω από τα 18.000 ευρώ.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και τα κίνητρα που προσφέρονται σε σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης για την αγορά οχημάτων με μηδενικούς ρύπους, τότε το κόστος που καλείται να καταβάλλει ένας υποψήφιος αγοραστής του αυτοκινήτου μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ουγγρικής αγορά, όπου το αυτοκίνητο θα διατίθεται έναντι 17.770 ευρώ, ωστόσο, αν συνυπολογίσει κανείς και την κρατική επιδότηση τότε το ποσό μειώνεται στα 10.925 ευρώ.

Η τιμή αυτή αφορά τα πρώτα 100 αντίτυπα του αυτοκινήτου που θα διατεθούν στην ουγγρική αγορά, τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο έχουν ήδη βρει τον ιδιοκτήτη τους.

Η διάθεση του Dacia Spring θα ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, ωστόσο, οι πρώτες παραδόσεις σε εταιρείες διαμοιρασμού οχημάτων θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα και συγκεκριμένα την άνοιξη του 2021.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Dacia θα διαθέτει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός SUV πόλης, με ημίψηλη αρχιτεκτονική και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. 

Η μέση τιμή της αυτονομίας θα ανέρχεται στα 225 χιλιόμετρα, ενώ μέσα στην πόλη η τιμή αυτή θα αυξάνεται στα 295 χιλιόμετρα.

Διαβάστε περισσότερα για το Dacia Spring εδώ:

Dacia Spring: Αυτό είναι το πιο φτηνό ηλεκτρικό SUV της Ευρώπης