Τιμόνι με αισθητήρα αφής στη Mercedes-Benz E-Class


Η Mercedes-Benz εξοπλίζει την E-Class με ένα νέο τιμόνι το οποίο θα αναγνωρίζει εάν ο οδηγός έχει τα χέρια του σε αυτό, μέσω διπλού αισθητήρα.

  • 7/5/2020

Ως τώρα, τα συστήματα ημιαυτόματης οδήγησης αντιλαμβάνονταν εάν ο οδηγός κρατά το τιμόνι και διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος μέσω της μικρής αντίστασης που εξασκούσε αυτός για την περιστροφή του ή εμποδίζοντας να συμβεί αυτό (π.χ. κίνηση σε ευθεία). Στη Mercedes-Benz, εφάρμοσαν μια νέα τεχνολογία όπου το τιμόνι θα διαθέτει αισθητήρες αφής. Ο ένας θα βρίσκεται στη στεφάνη και ο δεύτερος στις οριζόντιες ακτίνες του, υπό τη μορφή διακοπτών αφής. Με τον τρόπο αυτό το σύστημα θα αντιλαμβάνεται εάν ο οδηγός κρατά το τιμόνι ή όχι.

Το νέο σύστημα θα τοποθετείται στην επανασχεδιασμένη E-Class η οποία θα διατίθεται με τιμόνι που θα διαφέρει στη διαμόρφωσή του. Η γερμανική εταιρεία προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές γι’ αυτό τις οποίες ονομάζει «Sport», «Luxury» και «Supersport». Στη Luxury (φωτογραφία πάνω αριστερά), οι ακτίνες έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να θυμίζουν τα άνθη του κρίνου κάλλα, όπως ανακοινώθηκε, ενώ στη Supersport (πάνω δεξιά) αυτές αποτελούνται από ζεύγη και το κάτω μέρος της στεφάνης είναι επίπεδο. Με την ευκαιρία επανασχεδίασης της πέμπτης γενιάς του πολυτελούς μοντέλου της Mercedes-Benz, θα εφοδιάζεται και με νέους πιο οικονομικούς σε κατανάλωση κινητήρες.

Διαβάστε, επίσης: Δοκιμάζουμε την χαρισματική Mercedes-Benz GLB 200 163PS 2WD 7G-DCT.