Την παραγωγή ιατρικού υλικού για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού ζητά η Γερμανική κυβέρνηση – Οι πρώτες αντιδράσεις


Την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της βιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν ελλείψεις στοχεύει η Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

  • 22/3/2020

H Γερμανία ζητάει από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Εναπόκειται στις εταιρίες. Οι ίδιες οι εταιρίες θα λάβουν τις αποφάσεις», ανέφερε εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Κορωνοϊός-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα γίνει και τι σημαίνει

Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας  Volkswagen AG αναφέρει σε δήλωσή του ότι η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές και εξετάζει όλες τις επιλογές. Παρότι ο ιατρικός εξοπλισμός είναι κάτι νέο για την εταιρία,  θα μπορούσε να ξεκινήσει παραγωγή όταν έχει στη διάθεσή της τις απαραίτητες πληροφορίες, αναφέρεται.

Η VW έχει στη διάθεσή της περισσότερους από 125 βιομηχανικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές που έως τώρα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πρωτότυπων εξαρτημάτων για οχήματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοίός: Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και θεωρίες συνωμοσίας

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημεία του αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνετε

Κορωνοϊός και Αυτοκίνητο: 5 συν 1 συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο