Tips για την Πασχαλινή έξοδο από την Ford


Οι περισσότεροι οδηγοί σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν πλήρως το τετραήμερο των Πασχαλινών διακοπών κάνοντας ένα ταξίδι που, πιθανότατα, είναι και το πρώτο μεγάλο της χρονιάς.

  • 12/4/2012

Οι περισσότεροι οδηγοί σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν πλήρως το τετραήμερο των Πασχαλινών διακοπών κάνοντας ένα ταξίδι που, πιθανότατα, είναι και το πρώτο μεγάλο της χρονιάς.

Μόνο στη Βρετανία, πέρσι πάνω από 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τα 24 εκατομμύρια που κυκλοφορούν εκεί βγήκαν στους δρόμους, με χρόνους ταξιδιού σχεδόν 50% παραπάνω από όσο συνήθως.

«Οι συμβουλές μας για όσους ταξιδέψουν το Πάσχα είναι: προγραμματίστε καλά το ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση πριν ξεκινήσετε και προετοιμαστείτε για καθυστερήσεις» δήλωσε ο Pim van der Jagt, managing director του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας της Ford. «Είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε τακτικά διαλείμματα σε ένα μεγάλο ταξίδι. Η κόπωση του οδηγού μπορεί να επηρεάσει τους πάντες – οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για το πόσο κουρασμένοι είναι στην πραγματικότητα».

Ακολουθούν 10 συμβουλές από τη Ford που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες του ταξιδιού:

1. Οργανωθείτε: Κάντε μία λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα σας γλυτώσει από τη δυσάρεστη διαπίστωση μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ότι ξεχάσατε να πάρετε το πορτοφόλι σας, το κινητό ή το χάρτη. Απαραίτητα: ένα εφεδρικό σετ κλειδιών, άδεια οδήγησης, ασφαλιστικά έγγραφα και μία λίστα με χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης.

2. Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας: Ελέγξτε στάθμες λαδιού, ψυκτικού, υγρού φρένων και παρμπρίζ. Φροντίστε τα ελαστικά να έχουν τη σωστή πίεση, ελέγξτε για κοψίματα και εξογκώματα, και βεβαιωθείτε ότι το βάθος πέλματος είναι τουλάχιστον 1.6mm (συνιστώμενο 3mm).

3. Εντοπίστε το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης: Από το να βρείτε την ασφαλειοθήκη μέχρι το σωστό τρόπο αντικατάστασης ελαστικού, το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης προσφέρει όλες τις πρακτικές συμβουλές.

4. Σχεδιάστε τη διαδρομή σας και σκεφθείτε εναλλακτική: Η μικρότερη διαδρομή στο χάρτη ενδέχεται να μην είναι και η ταχύτερη. Τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης της Ford σας προσφέρουν επιλογές διαδρομών: ταχύτερη, μικρότερη και οικονομικότερη.

5. Πάρτε σνακ/αναψυκτικά: Έχετε μαζί σας κάτι για να κατευνάσετε την πείνα και τη δίψα σας σε περίπτωση που το ταξίδι έχει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη διάρκεια. Τα αυτοκίνητα Ford διαθέτουν άφθονους πρακτικούς και εύκολης πρόσβασης αποθηκευτικούς χώρους.

6. Γεμίστε το ρεζερβουάρ πριν ξεκινήσετε: Διασφαλίστε επάρκεια καυσίμου για την περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε κάποια παράκαμψη ή να πέσετε σε μποτιλιάρισμα, γεμίζοντας το ρεζερβουάρ πριν ξεκινήσετε το ταξίδι. Ένα Fiesta ECOnetic μπορεί να καλύψει πάνω από 1.200 km με ένα ρεζερβουάρ.

7. Φροντίστε για την ψυχαγωγία των παιδιών: Τα DVD αυτοκινήτων απασχολούν ευχάριστα τα παιδιά στα μεγάλα ταξίδια, γι αυτό μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί τις αγαπημένες τους ταινίες, εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Η Ford προσφέρει συστήματα πολυμέσων με τα μοντέλα Galaxy και S-MAX.  Βιβλία και παιχνίδια υπολογιστή είναι επίσης καλή παρέα στο ταξίδι.

8. Συντονίστε το ραδιόφωνο για να λαμβάνετε δελτία κυκλοφορίας: Συντονιστείτε ώστε να ενημερώνεστε με δελτία κυκλοφορίας για να αποφεύγετε τις ουρές. Τα ηχοσυστήματα της Ford λαμβάνουν προειδοποιήσεις με το πάτημα ενός μπουτόν.

9. Γίνετε συνδρομητές για οδική βοήθεια: Κλειδιά μέσα σε... κλειδωμένο αυτοκίνητο και ανεφοδιασμός με λάθος καύσιμο είναι συνηθισμένες αιτίες για κλήσεις προς τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας καθημερινά. Η τεχνολογία εισόδου χωρίς κλειδί της Ford και το σύστημα ανεφοδιασμού Easyfuel βοηθούν στην αποφυγή και των δύο.

10. Κάντε ένα διάλειμμα: Οι κουρασμένοι οδηγοί μπορεί να αφαιρεθούν γι’ αυτό κάνετε συχνά διαλείμματα στα μεγάλα ταξίδια. Η τεχνολογία Driver Alert της Ford είναι σχεδιασμένη για να ανιχνεύει τη συμπεριφορά νυσταγμένων οδηγών.