To 2023 αναμένεται να λανσαριστεί το ID.6


H Volkswagen έχει πάρει φόρα και έχοντας παρουσιάσει τα ID.3 και ID.4 προχωρά μέχρι και το ID.6. Και ακόμη παραπέρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VW
  • 10/12/2020

To ID.3 κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά αποτελώντας μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μαζί με το ID.4. Αυτά είναι δύο από τα ηλεκτρικά της ID σειράς καθώς στα επόμενα χρόνια θα δούμε τόσο το μικρότερο ID.1 όσο και το ID.5 που θα δούμε το 2022 με ένα coupe-SUV σχήμα.

To ID.6 που θα παρουσιαστεί το 2023 θα είναι το πέμπτο μοντέλο της γκάμας ηλεκτρικών της γερμανικής εταιρίας. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του ID Vizzion και με μία φόρτιση η αυτονομία του θα πλησιάζει τα 700 χιλιόμετρα. Φυσικά αυτό θα αφορά στην μεγάλη έκδοση με κάποια αντίστοιχα μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας πάνω από 100 kWh.

Tο ID.6 θα κληθεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχα ηλεκτρικά μοντέλα με crossover χαρακτήρα, όπως είναι τα BMW i4 και τα Mercedes-Benz EQE. Για αυτό και θα προσφέρεται τόσο με estate αμάξωμα όσο και με saloon, ενώ από πλευράς διαστάσεων το μέγεθος του θα είναι περίπου στις ίδιες αναλογίες με ενός VW Passat.

Όσον αφορά στο σύστημα πρόωσης και στην βάση του που θα είναι το MBE, αυτό θα αποτελείται από ένα ηλεκτροκινητήρα στις πισωκίνητες εκδόσεις ή δύο στις τετρακίνητες. Επίσης, θα υπάρχει και σπορ έκδοση με τα λογότυπα GTX, η οποία θα μπορεί να ολοκληρώσει την διαδικασία των 0-100 στα 5,8 sec. H μέγιστη ισχύς φόρτισης θα φτάνει ή θα ξεπερνά τα 170 kW.