Το αφεντικό της Aston Martin πίσω από το τιμόνι της Valkyrie (video)


Η βρετανική φίρμα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο να τελειοποιήσει αυτό το απίστευτο hypercar κομμένο και ραμμένο για τις πίστες.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/2/2021

H Aston Martin όχι μόνο δεν εγκαταλείπει την εξέλιξη της Valkyrie, αλλά μας παρουσιάζει μέχρι και τον Tobias Moers να την οδηγεί στην πίστα. Ο Moers είναι ο πρώην υπεύθυνος της AMG και όπως είναι λογικό αναφέρθηκε σε μια σύγκριση με την Mercedes-AMG One. Και τι μπορεί να είπε, αν όχι ο μοναδικός, ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν οδηγήσει και τα δύο υπεραυτοκίνητα;

Ευθέως δεν τοποθετήθηκε, αλλά όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο είπε πως η Valkyrie είναι κάτι το πολύ ξεχωριστό και πως δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο hypercar. Είπε χαρακτηριστικά πως η Valkyrie είναι ότι πιο εξελιγμένο έχει ποτέ στην ζωή του συμπεριλαμβάνοντας και τα χρόνια που ήταν στην Mercedes-AMG.

Υπενθυμίζεται πως η Valkyrie αποτελεί κοινό πρότζεκτ με την αγωνιστική ομάδα της Red Bull, ενώ ξεκίνησε ως πρωτότυπο το 2016 και πέρυσι ήταν να δοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα. Ωστόσο, υπήρξαν καθυστερήσεις, όπως και στην περίπτωση της Mercedes One. Πάντως, ο ίδιος ο Moers είπε πως οι πρώτες Valkyrie (από τις 150 συνολικά) των 1.176 PS (από V12 6.5 της Cosworth με υβριδικό σύστημα) θα είναι έτοιμες να παραδοθούν μέσα στο 2021.