Το αγροτικό της Peugeot κατακτά νέα εδάφη


Οι αγορές της Αφρική και της Ασίας θα είναι οι επόμενοι προορισμοί του Peugeot Landtreck το οποίο ευελπιστεί να καθιερωθεί στην κατηγορία των pickup.

  • 15/2/2021

Μια ανερχόμενη δύναμη στην κατηγορία των pickup αποτελεί το Peugeot Landtreck το οποίο σφράγισε το διαβατήριό του, ταξιδεύοντας από τη Λατινική Αμερική στις αγορές της αφρικανικής ηπείρου και της Μέσης Ανατολής.

Το Peugeot Landtreck μετρά ήδη έναν χρόνο ζωής έχοντας αποκτήσει το δικό του κοινό καθώς κατάφερε να μεταφέρει στοιχεία από τις επιβατικές προτάσεις της γαλλικής φίρμας σε μια κατηγορία η οποία δεν διακρίνεται ούτε για το βάθος του εξοπλισμού της ούτε φυσικά και τα εκλεπτυσμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της.

Το γαλλικό pickup δεν δυσκολεύθηκε να κάνει τη διαφορά, έχοντας ένα μάλλον εύκολο έργο σε μια αγορά που δεν διαθέτει τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής, εξασφαλίζοντας παρόλα αυτά όγκους πωλήσεων που πολύ δύσκολα μπορεί να πετύχει ένας κατασκευαστής στη γηραιά ήπειρο.

Μετά, λοιπόν, από τον έναν χρόνο παρουσίας του στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, το Peugeot Landtreck βάζει πλώρη για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπου και θα επιχειρήσει να διακριθεί ξεδιπλώνοντας τις… επιβατικές δεξιότητες με τις οποίες έχει γαλουχηθεί.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι πλουσιότερες εξοπλιστικά εκδόσεις του αυτοκινήτου φέρουν σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με ψηφιακή οθόνη αφής 10 ιντσών με δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων μεγέθους 10 GB.

Τέσσερις κάμερες καταγράφουν τον περιβάλλοντα χώρο προσφέροντας μια πληρέστατη εικόνα στον οδηγό, ενώ ανάμεσα στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, ξεχωρίζει το Hill Descent, το σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου και το σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας.

Κάτω από το καπό του Peugeot Landtreck συναντάμε έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 1,9 λίτρων με απόδοση 190 ίππους και 350 Nm ροπής, ωστόσο στην κορυφαία εκδοχή του τον πρώτο λόγο έχει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2,4 απόδοσης 210 ίππων.

Αντί του μηχανικού κιβωτίου των έξι σχέσεων προσφέρεται μια αυτόματο μονάδα με τον ίδιο αριθμό σχέσεων, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας.