Το… αγροτικό της Tesla θα έχει καλύτερες επιδόσεις από την Porsche 911!


Αυτό υποστηρίζει με πολύ θάρρος και θράσος ποιός άλλος, o Elon Musk, ο εκκεντρικός ιδρυτής της αμερικάνικης φίρμας.

  • 21/10/2019

Η Tesla εισέρχεται στην επικερδή κατηγορία των pick up με ένα μοντέλο που φέρει τις ιδιαιτερότητες της ηλεκτροκίνησης.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για το pick-up της Tesla, οι πληροφορίες θέλουν να κοστίζει λιγότερο από 50.000 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ οι δυνατότητές του θα είναι καλύτερες, από τον θρύλο που ακούει στο όνομα Ford F-150. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ιδρυτής της εταιρείας, Elon Musk, μολονότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε το συγκεκριμένο φορτηγάκι θα μπει στη γραμμή παραγωγής.

Σύμφωνα με τις εικασίες του αμερικάνικου Car and Driver, ο κινητήρας του Tesla Pick-Up Truck θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρός για να ανταγωνιστεί τους βενζινοκινητήρες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Πιθανότητα θα προβλεφθούν ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα ώστε να προσφέρεται κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, που θα αποδίδουν μεγάλα αποθέματα ροπής. Εκτιμάται, ότι θα επιλεγεί το σύστημα 800V που χρησιμοποιεί και η Porsche Taycan EV, ώστε να παρέχεται ταχύτερη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ σύμφωνα με τον Musk οι επιδόσεις του θα είναι καλύτερες από αυτές της Porsche 911!

Βεβαίως, ο χαρακτήρας του θα είναι high tech καθώς δεν θα έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό pick-up, αλλά με ένα όχημα με ψηφιακές οθόνες στο εσωτερικό, κορυφαία συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης (autonomous drive) που ήδη η Tesla χρησιμοποιεί στη γκάμα της.

Άλλωστε το υποδηλώνει και το… παρουσιαστικό του!

Πηγή: www.caranddriver.com