Το Alpha ACE είναι ένα ηλεκτρικό με ρετρό νότα


Η αμερικανική εταιρία υπόσχεται πως το ηλεκτρικό της project θα μπει στην παραγωγή δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στους δρόμους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ALPHA MOTOR
  • 22/12/2020

Η μια πίσω από την άλλη ξεφυτρώνουν οι start-up εταιρίες που παρουσιάζουν ψηφιακά σχέδια και βίντεο προαναγγέλλοντας τη παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο κατασκευαστικά και δομικά είναι πιο εύκολο και σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Μια από αυτές είναι και η Alpha Motor που μας έρχεται από την μακρινή Καλιφόρνια.

Ασχέτως αν θα τα καταφέρουν οι Αμερικανοί να βγάλουν έστω και ένα αυτοκίνητο στο δρόμο δεν μπορεί να πει κανείς πως το Alpha ACE δεν είναι ενδιαφέρον. Το σχέδιο του με την κάθετη μάσκα και τους στρόγγυλους μπροστά προβολείς μας γυρίζει πίσω στο χρόνο.

Όπως και τα τόξα στα φτερά που εξέχουν αρκετά εκατοστά. Το πίσω μέρος είναι κοφτό και χαμηλώνει απότομα ως ένα μικρό κουπέ που σε μήκος δεν ξεπερνά  τα 4.180 χιλιοστά.

Το εσωτερικό έχει επίσης το δικό του σχεδιαστικό χαρακτήρα με ένα μεγάλο σχετικά τιμόνι που έχει σχεδίαση από τα παλιά και στο κάτω μέρος του είναι κοφτό. Στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μια στενόμακρη τεράστια οθόνη αφής, ενώ οι χώροι αρκούν για δύο επιβάτες. Εντύπως προκαλεί πως δεν υπάρχουν διακόπτες.

Όσο για το σύστημα πρόωσης ο ηλεκτροκινητήρας (άγνωστης ισχύος) βρίσκεται στο πίσω μέρος όπου μεταφέρεται και η ισχύς. Οι μπαταρίες είναι «ξαπλωμένες» στο δάπεδο δίχως και εδώ να ανακοινώνεται η χωρητικότητας τους. Παρά ταύτα η AMC λέει πως η αυτονομία είναι στα 400 km με τα πρώτα 96 km/h από στάση να ολοκληρώνονται σε 6 sec.