To απίστευτο ποσό που έπιασε η συλλεκτική Porsche Sally Carrera από την ταινία Cars


Τα χρήματα που δόθηκαν για τη μία και μοναδική Porsche Sally Carrera είναι 24 φορές περισσότερα από αυτά που κοστίζει μια συμβατική 911 GTS. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 22/8/2022

Η Porsche αποκάλυψε ένα από τα πιο ιδιαίτερα και μοναδικά μοντέλα της εταιρείας, πριν την έναρξη της εβδομάδας αυτοκινήτου του Monterey, της οποίας η αυλαία έπεσε την Κυριακή 21 Αυγούστου: Μία Porsche 911 GTS πλήρως εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα της Sally Carrera της ταινίας Cars.

Η εταιρεία είχε κάνει γνωστό ότι το μοντέλο θα ήταν διαθέσιμο σε δημοπρασία στο Monterey, και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Η δημοπρασία έλαβε χώρα την προτελευταία ημέρα των εκδηλώσεων στο Monterey, ενώ το τελικό ποσό ανέρχεται περίπου στα 3.6 εκατ. ευρώ.

Αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το κόστος της Sally Carrera είναι περίπου 24 φορές μεγαλύτερο από αυτό μιας συμβατικής 911 GTS, πράγμα που μοιάζει αρκετά λογικό, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μοναδικό και αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι για τη συλλογή του αγοραστή.

Η ενσάρκωση της Sally φέρει τους αυθεντικούς χρωματισμούς που φέρει και ο χαρακτήρας της στην ταινία της Pixar, με την Porsche, σε συνεργασία με τους δημιουργούς των Cars, να έχουν διατηρήσει τους χαρακτηριστικούς λευκούς τροχούς και το ιδιαίτερο γαλάζιο χρώμα του αμαξώματος της Sally.

Η Porsche προσέθεσε επίσης όλες τις λεπτομέρειες που χαρακτήριζαν τη Sally στην ταινία, όπως για παράδειγμα το τατουάζ της, που φανερώνεται με το άνοιγμα της πίσω αεροτομής, αλλά και την ένδειξη «Kachow!» που προσφέρει διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης.

Τα χρήματα θα διατεθούν σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις: τον οργανισμό επιμόρφωσης, Girls Inc. και το USA for UNHCR, την υπηρεσία προστασίας προσφύγων του ΟΗΕ.