Το Ariel Nomad T εκτοξεύεται με 340 άλογα!


ΓΙΑ ΤΗΝ ARIEL ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑRIEL
  • 15/7/2020

Το απλό Nomad που κυκλοφορεί καιρό τώρα έχει στο πίσω μέρος του έναν τετρακύλινδρο 2,4 lt της Honda που αποδίδει 238 άλογα. Υπάρχει και μια ισχυρότερη έκδοση με μηχανικό υπερσυμπιεστή και τα άλογα να ανεβαίνουν στα 294.

Τώρα, η βρετανική εταιρία ανακοινώνει το Nomad R που εφοδιάζεται με δίλιτρο μοτέρ της Honda από προηγούμενης γενιάς Civic Type R. Υπό κανονικές συνθήκες αποδίδει 200 PS αλλά με την προσθήκη μηχανικού υπερσυμπιεστή (του γνωστού «κομπρέσορα») η ισχύς εκτοξεύεται στα 340 άλογα.

Όσο για τις επιδόσεις αν μη τι άλλο αυτές είναι καταιγιστικές για ένα τόσο ελαφρύ τετράτροχο όπου τα 0-100 km/h τα «έχει» σε 3 sec με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 195 km/h.

Όλα αυτά περνούν στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου 6 σχέσεων της Sadev με μπλοκέ διαφορικό στον κινητήριο άξονα. Ανάλογα ενισχυμένα είναι και τα φρένα της Alcon με τετραπίστονες δαγκάνες. Το Ariel Nomad R θα κατασκευαστεί μόλις πέντε φορές με τιμή στις περίπου 71.000 ευρώ (δίχως ΦΠΑ).