Το ασταμάτητο Torsus Praetorian (Video)


Το Torsus Praetorian δεν είναι ένα συνηθισμένο μίνι βαν αλλά ένα ικανότατο εκτός δρόμου όχημα το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως 35 επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 5/5/2021

Βασίζεται σε σασί από φορτηγό βαρέως τύπου της MAN, έχει εξακύλινδρο σε σειρά πετρελαιοκινητήρα και μπορεί κινηθεί σε έδαφος με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης ή έντονη κλίση. Το Praetorian της Torsus είναι ένα εκτός δρόμου όχημα το οποίο μπορεί να διέλθει από δύσβατα μέρη, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

O «Πραιτοριανός» είναι δημιούργημα των ανθρώπων της Torsus, μιας εταιρείας η οποία ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια στην Τσεχία. Το όχημα διαθέτει ντίζελ κινητήρα χωρητικότητας 6,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 290 PS και μέγιστη ροπή 1.150 Nm. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων της ZF το οποίο μεταφέρει την ισχύ σε όλους τους τροχούς.

Το Praetorian είναι ένα μίνι βαν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα μεταφοράς προσωπικού, ως μικρό λεωφορείο μέχρι 35 θέσεων, είτε να μετασκευαστεί σε όχημα για τη μεταφορά εξοπλισμού ή τραυματιών σε δύσβατα μέρη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Torsus, το μήκος του φτάνει τα 8,7 m, το πλάτος του τα 2,54 m, το ύψος του τα 3,6 m και το μεταξόνιό του τα 4,2 m. Χάρη στους σχετικά μικρούς προβόλους του, η γωνία προσέγγισης είναι 32 μοίρες, η γωνία ράμπας 41 μοίρες και η γωνία διαφυγής 26 μοίρες.

Το Praetorian δύναται να κινηθεί σε έδαφος με κλίση 33 μοίρες και να διέλθει από υδάτινο πέρασμα βάθους σχεδόν ενός μέτρου. Διαθέτει τρία διαφορικά που μπορούν να κλειδώνουν στο σύνολό τους και αποδοτικό σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού το οποίο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της κατάλληλης θερμοκρασίας στην καμπίνα του οχήματος, σε μέρη όπου αυτή του περιβάλλοντος είναι είτε πολύ χαμηλή είτε πολύ υψηλή.

Τα στελέχη της Torsus εκτιμούν ότι το Praetorian είναι χρήσιμο σε εταιρείες που θέλουν ένα ικανό μέσω μεταφοράς προσωπικού, σε κρατικές υπηρεσίες, σε ομάδες διάσωσης, σε ερευνητικές αποστολές, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον φυσιολατρικό τουρισμό, όπως επίσης και σε πλούσιους αγοραστές που απλά θέλουν ένα ξεχωριστό μέσο για τη μετακίνησή τους.

Η τιμή πώλησης του Praetorian ξεκινά από τα περίπου 154.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα περίπου 370.000 ευρώ, αναλόγως της διαμόρφωσης του εσωτερικού και του εξοπλισμού του. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τις εκτός δρόμου ικανότητες κίνησής του.