Το Audi AI:ME δείχνει προς το πρώτο VW I.D. παραγωγής


Η γερμανική εταιρία παρουσίασε στην Σαγκάη ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/4/2019

Το E-Tron SUV μπορεί να είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της Audi, αλλά πρακτικά αυτό που θα βάλει την μάρκα γερά στην ηλεκτροκίνηση είναι το επόμενο EV που θα βασιστεί στην MEB πλατφόρμα. Πάνω στην οποία θα βασιστεί και το πρώτο ID της Volkswagen καθώς και άλλα μοντέλα του ομίλου. Εδώ υπάρχουν μπαταρίες 65 kWh με ηλεκτροκινητήρα 170 PS στον πίσω άξονα.

Με μήκος στα 4,3 m το πρωτότυπο που παρουσιάζεται στην Κίνα έχει διαστάσεις ανάλογες ενός A3. Σχεδιαστικά διαθέτει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Aicon που είχαμε δει πριν από δύο χρόνια και το φαρδύ παρουσιαστικό των 1,9 m τονίζεται από το πλάι από τις τεράστιες ζάντες 23’’. Εντυπωσιακό είναι το ανασηκωμένο πίσω μέρος με τα LED.

Οι πόρτες ανοίγουν αντίρροπα και την πρόσβαση διευκολύνει η απουσία της μεσαίας κολόνας. Το ταμπλό έχει μια φουτουριστική και συνάμα απέριττη σχεδίαση με οθόνη να το διατρέχει κατά μήκος. Το εντυπωσιακό είναι πως υπάρχει ανέπαφος έλεγχος σε τέτοιο βαθμό που οι εντολές δίνονται ακόμη και με το βλέμμα(!), ενώ υπάρχουν μέχρι και γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για μέγιστη εμπειρία πλοήγησης.

Το AI:ME είναι αυτόνομο 4ου επιπέδου και για αυτό υπάρχει τιμόνι και πεντάλ (στα 5ου τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν). Αξιοσημείωτο είναι πως η τεχνολογία Holoride συνδυάζει την κίνηση του αυτοκινήτου με παιχνίδια που απολαμβάνουν οι επιβάτες. Στο εξωτερικό υπάρχουν LED που απεικονίζουν στην άσφαλτο μηνύματα κυκλοφορίας.