Το Audi e-tron δεν θα έχει καθρέπτες!


H γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV που θα έχει πολλές καινοτομίες.

  • 31/5/2018

Μία από αυτές θα έχει να κάνει με την απουσία εξωτερικών καθρεπτών οι οποίοι θα έχουν αντικατασταθεί από κάμερες (πρόκειται για προαιρετικό σύστημα). Αυτόματα το e-Tron θα αναδειχθεί ως το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με κάμερες για εξωτερικούς καθρέπτες ελέγχου οπισθοπορείας.

Σύμφωνα με την Audi το μέγεθος των καινοτόμων «καθρεπτών» είναι πολύ μικρότερο και σε συνδυασμό με την κλειστή μάσκα (μιας και δεν υπάρχει συμβατικός κινητήρας για να ψύχεται) πετυχαίνεται η καλύτερη δυνατή αεροδυναμική (συντελεστής στο 0,28) που συμβάλλει και στην αύξηση της αυτονομίας (θα είναι στα 400 km κατά τον κύκλο WLTP). Για αυτό το λόγο οι ειδικοί της Audi έχουν περάσει πάνω από 1.000 ώρες δοκιμών και εξέλιξης στο αεροδυναμικό τούνελ.

Ως εκ τούτου το συνολικός πλάτος του αμαξώματος είναι μικρότερο κατά 150 mm με την απεικόνιση από τις κάμερες να εμφανίζεται σε οθόνες OLED ανάμεσα στην πόρτα και στον πίνακα οργάνων. Ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης ο οδηγός θα έχει στην διάθεση του τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες: για τον αυτοκινητόδρομο, στις στροφές και κατά την στάθμευση. Περισσότερα για το Audi e-tron που θα παρουσιαστεί στις 30 Αυγούστου στις Βρυξέλλες μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο.