Το Audi e-Tron θα φορτίζει πιο γρήγορα από το Tesla Supercharger!


Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση της η γερμανική εταιρία έδωσε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό της SUV που θα λανσαριστεί τέλη καλοκαιριού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/4/2018

To Audi e-tron SUV είναι ουσιαστικά το πρώτο ευρείας παραγωγής ηλεκτρικό SUV της μάρκας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Στην φωτογραφία το βλέπετε σε ένα τεχνολογικό κέντρο της Siemens στο Βερολίνο να δέχεται στην οροφή μία ηλεκτρική «ριπή» υψηλής τάσης 500kV με τους Γερμανούς να θέλουν να δώσουν έμφαση στην ταχεία φόρτιση του αυτοκινήτου.

Από τα όσα γνωρίζομε μέχρι τώρα το ηλεκτρικό SUV θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν στον μπροστινό άξονα και ένα στον πίσω) με τις μπαταρίες λιθίου να είναι στις 95 kWh και να δίνουν μία αυτονομία πάνω από 400 km. Οι μπαταρίες έχουν στοιχεία της LG Chem ή της Samsung και συνολικά ζυγίζουν περίπου 700 kg(!).

Παράλληλα η Audi έκανε γνωστό πως το e-tron SUV θα μπορεί να φορτίζει (στο 80% της μπαταρίας) σε λιγότερο από μισή ώρα σε DC παροχή συνεχούς ρεύματος με ισχύ 150 kW (ή φόρτιση AC στα 22 kW). Σύμφωνα με την Audi το νέο e-tron SUV θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα φορτίζει πιο γρήγορα ακόμη και από το δίκτυο Tesla Supercharger.