Το Audi e-Tron θα μπορεί να φορτιστεί σε 72.000 σημεία στην Ευρώπη


Προκειμένου να υποστηρίξει όσο το δυνατόν καλύτερα το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο η Audi εξασφάλισε πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο φορτιστών στην Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/9/2018

Το πρώτο ηλεκτρικό Audi, το e-Tron, θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες, πιο συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου -η επίσημη πρεμιέρα του καθυστέρησε λόγω των προβλημάτων με το νόμο που είχε ο προηγούμενος CEO της εταιρείας Rupert Stapler. Για να καλύψει το «κενό» αυτών των ημερών η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα teaser φωτογραφίες του ηλεκτρικού SUV, ενώ ανακοίνωσε και τις διαθέσιμες δυνατότητες φόρτισής του. Τις οποίες θεωρεί πολύ σημαντικές προκειμένου οι υποψήφιοι αγοραστές να αποκτήσουν μια αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Έτσι λοιπόν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του e-Τron θα αποκτούν και την e-tron Charging Service card, η οποία θα τους εξασφαλίζει πρόσβαση στο 80% των διαθέσιμων δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη. Σε απόλυτα νούμερα αυτό σημαίνει 72.000 σημεία φόρτισης, τα οποία διαχειρίζονται συνολικά 220 πάροχοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται σταθμοί εναλλασσόμενου (AC) και συνεχούς (DC) ρεύματος, με ισχύ από 11 μέχρι και 150 kW, οι οποίοι βέβαια έχουν και διαφορετικές χρεώσεις. Ο οδηγός του Audi e-Tron θα αποκτά πρόσβαση στους φορτιστές είτε με την κάρτα του είτε σκανάροντας με το smartphone του έναν κώδικα QR. Η τιμολόγηση θα γίνεται κεντρικά, σε μηνιαία βάση και με προκαθορισμένες χρεώσεις.