Το Audi Q5 e-Tron αποκαλύφθηκε στην Κίνα


Το Q5 e-Tron, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover/SUV μοντέλο της Audi, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τελική μορφή του στη Κίνα, καθώς άρχισε η διαδικασία για να πάρει έγκριση τύπου στη χώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΙΝΑΣ.
  • 11/8/2021

Τον περασμένο Απρίλιο, η Audi παρουσίασε στη Σαγκάη το πρωτότυπο ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV το οποίο ήταν προφανές ότι επρόκειτο για το Q5 e-Tron. Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες με τη οριστική μορφή του νέου μοντέλου.

Αυτό έγινε χάρη στις διαδικασίες που απαιτούνται για να πάρει έκκριση τύπου στην Κίνα. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται στον φάκελο που απαιτείται να υποβληθεί στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής της ασιατικής χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο διέρρευσαν στον Τύπο οι φωτογραφίες που δείχνουν το νέο Q5 e-Tron με το αμάξωμά του στην οριστική μορφή του. Παρότι φέρει την ονομασία Q5 δεν έχει πολλά κοινά σημεία με αυτό του συγκεκριμένου μοντέλου με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το νέο Audi Q5 e-Tron προορίζεται κυρίως για την κινεζική αγορά και βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Volkswagen ID.6, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι επταθέσιο. Το μήκος του είναι 4.876 mm και το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.965 mm.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να δείχνουν το εσωτερικό του Q5 e-Tron, αν και περιλαμβάνεται φωτογραφικό υπόμνημα με λεπτομέρειες από τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμά του και τις ζάντες. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητη (πισωκίνητη) έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα (Q5 35 e-Tron) που θα αποδίδει 180 PS όσο και σε τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες  (Q5 50 e-Tron Quattro) μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος μεγαλύτερης από 300 ίππους. Η επίσημη παρουσίαση του Q5 e-Tron αναμένεται να γίνει στις 27 Αυγούστου, στην έκθεση αυτοκινήτου της Chengdu.