Το Audi RS6 GTO γυρνά την πλάτη του στο μέλλον


Ένα ακόμα concept; Όχι ακριβώς. Το Audi RS6 GTO αποτελεί την ακραία, semi racing εκδοχή, ενός επιβλητικού σε διαστάσεις και προδιαγραφές station wagon που γυρνά επιδεικτικά την πλάτη του στο ηλεκτροκίνητο μέλλον.

  • 13/3/2021

Έχουμε μείνει στο σημείο στο οποίο όλοι κατασκευαστές τρέχουν να προλάβουν το τρένο της ηλεκτροκίνησης και οι κυβερνήσεις αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα επιταχύνουν τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο κόσμος αλλάζει και δεν υπάρχουν πολλοί πια που θέλουν και μπορούν να αντισταθούν στην αλλαγή αυτή. Όπως και σε κάθε κανόνα, βέβαια, έτσι και σε αυτόν του εξηλεκτρισμού υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις.

Στην περίπτωσή μας εξαίρεση αποτελεί το Audi RS6 GTO, ένα concept που αναδεικνύει την semi racing πτυχή του ούτως ή άλλως επιβλητικού σε διαστάσεις προδιαγραφές γερμανικού station wagon.

To κομψοτέχνημα που έχετε μπροστά στις οθόνες σας ανήκει στην Auditography και επιχειρεί να συνδυάσει το αγωνιστικό παρελθόν της Audi με το παρόν και το μέλλον της γερμανικής φίρμας.

Οι εξωτικές καλύπτρες των τροχών οι απολήξεις των εξατμίσεων στα πλευρά του γερμανικού estate, το αγωνιστικό livery και τα αναβαθμισμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που καθιστούν το δημιούργημα της Auditography εκθαμβωτικό.

Στην απίθανη περίπτωση που αναρωτιέστε για το ποιόν του κινητήρα που μπορεί να κρύβει κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του το φιλόδοξο concept car, η απάντηση έρχεται από τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, η εργοστασιακή εκδοχή του οποίου αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής.  

Ναι, τίποτα δεν θυμίζει ένα clean cut ηλεκτροκίνητο μέλλον, αλλά πιθανότατα θα συμφωνήσουμε όλοι ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.