To Audi RS Q3 θα παρουσιαστεί φέτος με τουλάχιστον 405 PS


Η κορυφαία έκδοση του Q3 θα σπάει μάλλον το φράγμα των 400 PS και φυσικά θα έχει να επιδείξει και εξαιρετικές επιδόσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/5/2019

Εντατικές είναι πλέον οι δοκιμές στο δρόμο αλλά και στο Nürburgring της κορυφαίας έκδοσης του νέου Audi Q3, της RS Q3. Μάλιστα όπως έχουμε δει σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο το καμουφλάζ όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και λιγότερο με αποτέλεσμα να φαίνονται πλέον καθαρά τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του.

Όπως για παράδειγμα ο διαφορετικός εμπρός προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα φουσκωμένα φτερά, οι μεγάλες ζάντες σε συνδυασμό με εξίσου μεγάλα δισκόφρενα σε συνδυασμό και με τις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Φυσικά, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μειωμένη είναι και η απόσταση από το έδαφος προκειμένου ο οδηγικός χαρακτήρας να είναι ακόμα πιο άμεσος και σπορ.

Ο κινητήρας του RS Q3 δεν θα είναι άλλος από τον πεντακύλινδρο των 2.500 cc της Audi Sport η οποία φυσικά θα μείνει πιστή και στην αρχή της «ένα αυτοκίνητο ένας κινητήρας». Παράλληλα η παρουσία του ο διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το VW Tiguan R.

Η απόδοσή του σύμφωνα με τις φήμες θα είναι 405 PS, ενώ οι πιο αισιόδοξοι κάνουν λόγο ακόμα και για 420 PS, που θα καταλήγουν σε όλους τους τροχούς. Στάνταρ αναμένεται να είναι και το αυτόματο κιβώτιο.