Το Audi S6 Avant θα έχει πάνω από 450 PS


Η γερμανική φίρμα παραμένει πιστή στην παράδοση και στα γρήγορα station. Και γιατί όχι αφού μιλάμε για πανέμορφες και πανίσχυρες εκδόσεις που στην Γερμανία -και όχι μόνο- έχουν φανατικό κοινό.

  • 8/2/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η νέα και 5η γενιά του Audi A6 είναι έτοιμη να κάνει την μεγάλη της πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Και ως είθισται μετά τις ταπεινές εκδόσεις θα ακολουθήσουν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα τα καυτά S6, τόσο σε sedan αμάξωμα, όσο και σε station. Την κίνηση των νέων S6 θα αναλαμβάνει ο γνωστός V6 των 2,9 lt που θα αντικαταστήσει τον V8 των 4,0 lt.

Πρόκειται για το twin-turbo μοτέρ που προέρχεται από την Porsche και που χρησιμοποιείται ήδη στα Audi RS4 και RS5. Ωστόσο, με τις τελευταίες αναβαθμίσεις τα νέα S6 θα είναι ισχυρότερα ακόμη και από τo αρχέτυπο RS6 με το 0-100 να πέφτει κάτω από τα 4 sec.

Ένα χρόνο μετά τα S6 (δηλ. το 2020) θα ακολουθήσουν τα νέα RS6 με τις φήμες να λένε πως το σύστημα πρόωσης θα βασίζεται στο plug-in υβριδικό της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Εδώ η ισχύς φτάνει τα 680 άλογα και για το RS6 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία πολύ καυτή απάντηση απέναντι στη νέα BMW M5.