To «βασικό» Koenigsegg θα είναι υβριδικό και V8


Η σουηδική εταιρεία θέλει να κατασκευάζει «μερικές εκατοντάδες» του βασικού της μοντέλου. Που θα κοστίζει από 600 έως 800 χιλιάδες ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/3/2019

Η Koenigsegg, ειδικά μετά τη συμφωνία της με την NEVS, την εταιρεία που ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της πολύπαθης SAAB, θέλει να μεγαλώσει τις δραστηριότητές και το ύψος παραγωγής της. Και αυτό θα γίνει εφικτό μόνο με την προσθήκη στη γκάμα της ενός βασικού supercar, το οποίο θα είναι και πιο προσιτό και κατά συνέπεια θα απευθύνεται και σε ένα πιο ευρώ κοινό σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας.

Για το βασικό αυτό Koenigsegg ακούγονται πολλά και διάφορα, κάποια από τα οποία ο ιδιοκτήτης της μάρκας Christian von Koenigsegg ξεκαθάρισε μιλώντας στο αμερικάνικο Road & Track. Έτσι λοιπόν η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει σε ένα χρόνο από τώρα, στην επόμενη έκθεση της Γενεύης. Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως δεν θα είναι τόσο ακραίο όσο τα άλλα μοντέλα, κάτι που στην πράξη σημαίνει πως θα προορίζεται για κανονική χρήση σε δημόσιους δρόμους και καθόλου για πίστα.

Επίσης ανάφερε πως θα είναι εξηλεκτρισμένο και θα κινείται από έναν V8 που θα έχει την τεχνολογία Freevalve της Koenigsegg. Δεν θα έχει δηλαδή εκκεντροφόρους αλλά θα έχει πλήρως μεταβαλλόμενο χρονισμό βαλβίδων. Ο ετήσιος στόχος παραγωγής θα είναι «μερικές εκατοντάδες» με ότι και αν σημαίνει αυτό, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται από 600 έως 800 χιλιάδες ευρώ.