Το Bloodhound LSR αναζητά νέο αγοραστή και χρηματοδότη


Πρόκειται για το πυραυλοκίνητο όχημα που θα κατέρριπτε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας πάνω στη στεριά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/1/2021

Ωστόσο, ένα τόσο σημαντικό πρότζεκτ απαιτεί και την κατάλληλη χρηματοδότηση και αρκετά εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώνονται κυρίως από τις χορηγίες. Εν μέσω πανδημίας όμως αυτή η οικονομική υποστήριξη δεν είναι εφικτή και ανακοινώθηκε πως το πρότζεκτ Bloodhound Land Speed ??Record αναζητά έναν νέο ιδιοκτήτη για να οδηγήσει την ομάδα στη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας.

Ουσιαστικά, το πρόβλημα αφορά στην αποχώρηση του Ian Warhurst, του τωρινού ιδιοκτήτη και διευθύνων συμβούλου της Bloodhound LSR. O οποίος είχε αγοράσει το πρότζεκτ το 2018 και είχε διασφαλίσει το πρόγραμμα δοκιμών στη Νότια Αφρική για το 2019. Ωστόσο, τα οικονομικά της εταιρίας πλέον δεν επαρκούν και μέσα σε αυτή την πρωτοφανή περίοδο ο Warhurst αναγκάζεται να βγάλει προς πώληση το όλο πρότζεκτ που έχει ήδη καθυστερήσει ένα χρόνο και που προφανώς κανείς από τους βασικούς χορηγούς δεν ενδιαφέρεται και τόσο αυτή την περίοδο για ένα τέτοιο ρεκόρ.

Πάντως, αυτό δεν σημαίνει πως το ρεκόρ των 800 mph (ή 1.280 km/h) έχει ναυαγήσει αφού το πρότζεκτ μπορεί να προχωρήσει με νέο αγοραστή και χρηματοδότηση. Μια λύση θα ήταν το όχημα να αποθηκευτεί και οι δοκιμές να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά με μια προσπάθεια για το ρεκόρ μέσα στο 2022.

Ο οδηγός του Bloodhound Andy Green σχολίασε: «Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα του Bloodhound δημιούργησε το καλύτερο Land Speed ??Record Car που έχει υπάρξει. Έκανε την δοκιμή των 628 mph (1.005 km/h) να φαίνεται εύκολη! Τώρα ανυπομονούμε να φτάσουμε στα 800 mph (ή 1.280 km/h) και να προσελκύσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον σε μια απίστευτα συναρπαστική περιπέτεια. Μετά τη τρομακτική πανδημία του 2020 που όλοι βιώσαμε, ο κόσμος χρειάζεται μια καλή είδηση ??και το Bloodhound είναι έτοιμο να την δώσει».