Το Bloodhound πήγε στη Νότια Αφρική για δοκιμές ενόψει της προσπάθειας επίτευξης νέου ρεκόρ ταχύτητας


Το να κινηθεί ένα όχημα με τροχούς υπερηχητικά δεν είναι κάτι εύκολο και για αυτό απαιτούνται πολλές δοκιμές και σταδιακή αύξηση της ταχύτητας.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2019

Του χρόνου το ειδικά μελετημένο και εξελιγμένο Bloodhound LSR θα προσπαθήσει να πετύχει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητες στη ξηρά. Προκειμένου να προετοιμαστεί όχι μόνο το ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και ολόκληρη η ομάδα πήγαν στη Νότια Αφρική για δοκιμές.

Το ιδιαίτερο αυτών των δοκιμών είναι πως για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν και φυσικά θα δοκιμαστούν οι καινούργιοι αλουμινένιοι τροχοί που έχουν κατασκευαστεί με εξαιρετική ακρίβεια προκειμένου να μπορούν να αντέξουν στις καταπονήσεις των υπερηχητικών ταχυτήτων.

Σε αυτή τη φάση οι δοκιμές των τροχών θα γίνουν με ταχύτητες μέχρι και 800 km/h, ενώ ο χώρος που θα γίνουν θα είναι η πίστα αγώνων Hakskeenpan στην έρημο που έχει μήκος 16 km. Παράλληλα οι δοκιμές θα έχουν σα στόχο και τη μελέτη της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου κατά την επιβράδυνση και την ακινητοποίησή του από διάφορες ταχύτητες.

Μόλις οι μηχανικοί της ομάδας και ο πιλότος, πρώην της RAF και κάτοχος του ρεκόρ Andy Green μείνουν ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά του Bloodhound η ταχύτητα θα αρχίσει να αυξάνεται κατά 80 χλμ./ ώρα τη φορά. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν στο αυτοκίνητο συνολικά 192 αισθητήρες πίεσης που θα συλλέγουν δεδομένα τα οποία στη συνέχεια θα συγκρίνονται με αυτά που έχουν προκύψει από τα επιστημονικά μοντέλα.