Το BMW Group φέρνει την παραγωγή και εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων στο εργοστάσιο του Steyr στην Αυστρία


Η παραγωγή των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης επόμενης γενιάς του Ομίλου BMW θα γίνεται στο εργοστάσιο του Group στο Steyr της Αυστρίας από το 2025. Ετήσια παραγωγική ικανότητα άνω των 600.000 μονάδων με συνολική επένδυση σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ έως το 2030.

  • 21/6/2022

Ο Όμιλος BMW ανακοίνωσε πως από το 2025 η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης για τα οχήματα του BMW Group θα εξελίσσεται στο Steyr της Αυστρίας, με την παραγωγή και την εξέλιξη να γίνονται εξ ολοκλήρου στην Αυστριακή μονάδα. Το BMW  Group θα επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε αυτόν τον τομέα έως το 2030.

«Αυτό το εργοστάσιο έχει αναπτύξει και κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις μάρκες μας BMW και MINI για περισσότερα από 40 χρόνια. Ένα στα δύο οχήματα του BMW Group σε όλο τον κόσμο σήμερα έχει ήδη μια «καρδιά» κατασκευασμένη στο Steyr. Από το 2025, θα αναπτύξουμε και θα παράγουμε επίσης την επόμενη γενιά e-drives εδώ», δήλωσε ο Milan Nedeljkovic, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW και υπεύθυνος για την παραγωγή. «Τα χρόνια εμπειρίας και μια πληθώρα τεχνογνωσίας στο σύστημα μετάδοσης κίνησης καθιστούν το εργοστάσιο του BMW Group στο Steyr την ιδανική τοποθεσία για τη βιώσιμη μετακίνηση του μέλλοντος», πρόσθεσε στην παρουσίαση του πλάνου.

Το πλάνο της γερμανικής εταιρείας προβλέπει την παραγωγή 600.000 ηλεκτρικών μονάδων κίνησης ετησίως, διατηρώντας παράλληλα υψηλή παραγωγική ικανότητα για κινητήρες ντίζελ και βενζίνης. Μέχρι το 2030, περίπου οι μισοί από τους 4.400 υπαλλήλους της μονάδας του Steyr θα εργάζονται πάνω στην ηλεκτροκίνηση.