Το BMW Group στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Γερμανία


Το BMW Group και εργαζόμενοί του ανταποκρίθηκαν γρήγορα και άμεσα στο κάλεσμα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις εκτεταμένες, καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Γερμανίας.

  • 14/6/2013

Το BMW Group και εργαζόμενοί του ανταποκρίθηκαν γρήγορα και άμεσα στο κάλεσμα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις εκτεταμένες, καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Γερμανίας.

Η εταιρεία θα προβεί σε δωρεά  ύψους 1,5 εκατομμυρίων Ευρώ. Το τμήμα πυροπροστασίας του Group και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων, έχουν ήδη προσφέρει την υποστήριξή τους στην περιοχή.

Η δωρεά θα διατεθεί στις περιοχές γύρω από τα εργοστάσια της BMW στις πόλεις Dingolfing/Landshut, Regensburg/Wackersdorf και στην περιοχή Leipzig-Halle, και θα χορηγηθεί κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές και περιφέρειες.

Η εταιρεία εξετάζει τώρα τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στους πληγέντες Εμπόρους στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Υπηρεσίες εργαζομένων στις περιοχές των πλημμυρών

Πρόσφατα, υλοποιήθηκαν παράλληλα διάφορες πρωτοβουλίες υποστήριξης στις τοποθεσίες όπου δραστηριοποιείται το BMW Group. Εργαζόμενοι και εθελοντές ή ενεργά εμπλεκόμενοι σε ομάδες διάσωσης και φορείς παροχής βοήθειας, έλαβαν άδεια από την εργασία τους για το σκοπό αυτό από το BMW Group.

Τις τελευταίες ημέρες, η πυροσβεστική υπηρεσία του BMW Group έχει βοηθήσει πρωτίστως στην αποστράγγιση μολυσμένων υδάτων, χρησιμοποιώντας ειδικά οχήματα από τα τμήματα πυροπροστασίας των εργοστασίων των Regensburg, Munich, Dingolfing και Landshut και τα αντίστοιχα οχήματα. Τα οχήματα και οι ομάδες ήταν προσφορά του BMW Group.

Μελλοντικές δράσεις με τη συμμετοχή εργαζομένων

Το BMW Group προγραμματίζει και άλλες δράσεις για την υποστήριξη των πλημμυροπαθών.

Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις των Regensburg και Dingolfing/Landshut αποφάσισαν να μετατρέψουν την προγραμματισμένη Αθλητική Ημέρα Εργαζομένων  σε ένα project με τον τίτλο «Helping instead of running».

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, οι εργαζόμενοι της περιοχής θα μεταφερθούν με λεωφορεία που θα παραχωρήσει το εργοστάσιο σε σημεία που απαιτείται επέμβαση τις επόμενες ημέρες, σε συντονισμό πάντα με τις τοπικές αρχές. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την Αθλητική Ημέρα θα διατεθούν επίσης στην πληγείσα περιοχή.

Τις προσεχείς εβδομάδες, προγραμματισμένα κίνητρα προσφοράς εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της Ημέρας Εργαζομένων στη Λειψία, θα αναθεωρηθούν με σκοπό την υποστήριξη των πλημμυροπαθών.