Το BMW iNext θα είναι ηλεκτρικό, αυτόνομο και SUV (video)


Το πρωτότυπο iNext αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για το μοντέλο που θα εγκαινιάσει τη δεύτερη γενιά των ηλεκτρικών BMW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/9/2018

Κάποια στιγμή είχαν κάνει την εμφάνισή τους σκίτσα τους επόμενου ηλεκτρικού μοντέλου της BMW, που έδειχναν ένα αυτοκίνητο στο στυλ της σειράς 6. Στη συνέχεια όμως στο teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρεία φαίνεται ξεκάθαρα πως πρόκειται για ένα SUV με μικρούς προβόλους και πολύ μεγάλη φωτιζόμενη μάσκα με τα χαρακτηριστικά νεφρά.

Tο όνομά του είναι iNext, αλλά όταν φτάσει στην κανονική παραγωγή θα λέγεται μάλλον i5 -ενδεικτική η επωνυμία για το ότι το μέγεθός του θα είναι ανάλογο με αυτό της σειράς 5- ενώ πράγματι θα είναι και ηλεκτρικό και πλήρως αυτόνομο. Παράλληλα θα εγκαινιάσει τη δεύτερη γενιά των ηλεκτρικών BMW.

Η αυτονομία της βασικής έκδοσης του iNext θα είναι 550 χιλιόμετρα, ενώ θα υπάρχει και μια ακόμα με μεγαλύτερη μπαταρία (110 kWh) και αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 750 χιλιόμετρα. Η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης θα είναι ανάλογη των σύγχρονων εξακύλινδρων και οκτακύλινδρων μοντέλων της BMW. Στα ίδια πλαίσια αναμένεται να κυμαίνονται και οι επιδόσεις, δεδομένου φυσικά και του μεγάλου βάρους της καινούργιας ηλεκτρικής BMW.

Η οποία αναμένεται το 2021, δηλαδή με μια σχετικά καθυστέρηση σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα των Audi (e-tron), Μercedes (EQC) αλλά και Jaguar (i-Pace). Όσο για την παρουσίαση του πρωτότυπου θα γίνει στο Μόναχο, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Πεκίνο μέσα σε πέντε μέρες με τη συνεργασία της Lufthansa Cargo.