To Chevrolet Colorado ZR2 είναι ένα pickup με τα όλα του!


To ιδιαίτερα δημοφιλές pickup και ένα από τα bestseller της αμερικανικής αγοράς αποκτά μία νέα «μάχιμη» έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/10/2019

Πρόκειται για το αντίπαλο δέος του Ford Ranger και στην βορειοαμερικανική αγορά θεωρείται ένα mid-size ημιφορτηγό που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και στην Βραζιλία. Πρόσφατα παρουσιάστηκε η ανανεωμένη του γενιά, η οποία διαθέτει πολλές εκδόσεις και παραλλαγές.

Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στην μάσκα, στους προφυλακτήρες, στους χρωματικούς συνδυασμούς, στους τροχούς κ.α. δημιουργώντας διάφορες εκδόσεις όπως είναι οι WT, LT και Z71. Η ZR2 είναι ακόμη πιο εμφατική αφού διαθέτει ένα off-road πακέτο που συνδυάζει εκτός δρόμου δυνατότητες και επιδόσεις.

Άμεσο στοιχείο αναγνωρισιμότητας αποτελεί η επωνυμία της εταιρίας στην μαύρη μάσκα και γενικότερα η πιο επιθετική εμφάνιση. Επίσης, η ανάρτηση έχει αμορτισέρ Multimatic DSSV για μεγαλύτερη άνεση, στάνταρ είναι τα κλειδώματα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω διαφορικό, τα μετατρόχια είναι κατά 124 mm φαρδύτερα, υπάρχει transfer case της Autotrac, προστατευτικές ποδιές κ.α.

"Έχουμε πουλήσει 520.000 Colorado μέσα σε πέντε χρόνια", δήλωσε ο Bob Krapes, διευθυντής μάρκετινγκ της Chevy Trucks. "Με το καινούργιο μπροστινό μέρος και το πίσω, το Colorado έχει μία πιο επιθετική εμφάνιση που ταιριάζει με τις δυνατότητές του".

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V6 των 3,6 lt με 315 PS και 327 Nm ή ένας τετρακύλινδρος turbo-diesel των 2,8 lt με 190 PS και 500 Nm. Η πρεμιέρα του Colorado ZR2 έχει προγραμματισθεί για την έκθεση SEMA στο Las Vegas.