Το Chrysler Airflow Graphite Concept μας δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της Chrysler (Video)


Το πρωτότυπο Airflow Graphite Concept είναι ο προάγγελος της εισόδου της Chrysler στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης με χρωματικούς τόνους γυαλιστερού μαύρου και χαλκού.

  • 22/4/2022

Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Airflow Concept θα παρουσιαστεί το 2025 ή το 2024 και θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Chrysler.

Η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να έχει πλήρως ηλεκτρική γκάμα το 2028. Το Airflow Graphite Concept που εκτέθηκε αυτές τις μέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης δεν είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά, αλλά μια χρωματική παραλλαγή του –λευκού- πρωτότυπου Airflow Concept που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκδήλωση EV Day της Stellantis το 2021.

Το Airflow Concept στην έκδοση παραγωγής που θα έρθει το 2025 πιθανότατα θα κρατήσει το ίδιο όνομα με το πρωτότυπο, αφού η αμερικάνικη φίρμα έχει κάνει αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος στις ΗΠΑ. Στην αγορά θα έρθει για να ανταγωνιστεί κυρίως τα Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y και Volkswagen ID. 4.

Τεχνικά, το Airflow Concept βασίζεται στην νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Stellantis, έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 400 ίππων και τετρακίνηση, ενώ η μέγιστη αυτονομία του αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα.

Αισθητικά, η έκδοση Graphite διαφοροποιείται από την αρχική υλοποίηση του Airflow Concept με το λευκό χρώμα Artcic White, από το συνδυασμό του μαύρου γυαλιστερού Galaxy Black με πολλαπλές στιλιστικές λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού Cyprus Copper.

Οι τόνοι του χαλκού Cyprus Copper στο αμάξωμα εντοπίζονται στα τόξα της οροφής, τους καθρέπτες και στις ζάντες των 22 ιντσών. Στο εσωτερικό, το κυρίαρχο χρώμα είναι του λευκού-γκρι Ice Grey με λεπτομέρειες σε αντίθεση στο ίδιο χάλκινο Cyprus Copper.

Η προηγμένη τεχνολογία των ηλεκτρονικών του συστημάτων που χρησιμοποιεί η Chrysler προέρχεται από τη Stellantis και ονομάζεται STLA Brain και STLA SmartCockpit. Η τεχνολογία αυτή που έχει αναπτύξει ο Όμιλος και θα εισαχθεί στα μελλοντικά ηλεκτρικά του μοντέλα, φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στην πλοήγηση, στις φωνητικές εντολές και τις δυνατότητες ηλεκτρονικών αγορών και πληρωμών από την οθόνη του αυτοκινήτου.

Το τεχνολογικό highlight του Airflow Concept δεν είναι άλλο από την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3, μέσω του συστήματος STLA AutoDrive που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την BMW. Τέλος, δεν θα λείπουν και οι δυνατότητες over-the-air αναβαθμίσεων των συστημάτων του αυτοκινήτου.