To Cupra Formentor θα έχει πεντακύλινδρο μοτέρ


Όπως φαίνεται το Formentor θα ενισχύσει την γκάμα του με μία νέα έκδοση που θα έχει το μοτέρ της Audi.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/1/2021

Μέχρι τώρα η νεοσύστατη Cupra της Seat έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων θέλουν να συνδυάσουν επιδόσεις και οδηγική απόλαυση. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της είναι το Leon e-Hybrid με τους 245 ίππους, ενώ από την αρχή φιγουράρει το ξεχωριστό Formentor που προσφέρεται στην δίλιτρη TSI έκδοση με 310 ίππους.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες το Formentor θα αποκτήσει και μια νέα top έκδοση που θα φέρει κάτω από το καπό της το μοναδικό πεντακύλινδρο μοτέρ που βρίσκεται στην παραγωγή. Αυτό δεν είναι άλλο από της Audi που το γνωρίζουμε από το καταπληκτικό RS 3 και τοποθετείται στην τελευταία εκδοχή στο RS Q3.

Στο συγκεκριμένο μοντέλο ο πεντακύλινδρος χωρητικότητας 2,5 λίτρων αποδίδει 400 άλογα που περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Όσο για την επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h, το RS Q3 χρειάζεται κάτω από τα τέσσερα δευτερόλεπτα και κάπου εκεί εκτιμάται και η επίδοση μίας αντίστοιχης έκδοσης του Formentor.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, τελευταία οι παπαράτσι έχουν «συλλάβει» πολλές φορές το Formentor να δοκιμάζεται σε διάφορες συνθήκες και τοποθεσίες. Και από την στιγμή που το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo, την πιο πρόσφατη εκδοχή που βασίζονται μεταξύ άλλων και τα VW Golf Mk8 ή η Skoda Octavia, θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια εμβληματική έκδοση.