Το Cupra Formentor VZ5 ABT Sportsline γίνεται ένας πύραυλος 450 ίππων


Το SUV coupι Formentor είναι το πρώτο εντελώς ανεξάρτητο όχημα της νεανικής ακόμα μάρκας CUPRA. Ο δυναμικός και κομψός σχεδιασμός είναι ήδη εντυπωσιακός και το VZ5, του οποίου η παραγωγή θα περιοριστεί στα 7.000 οχήματα, δείχνει ότι ακόμη και τα πιο σπορ αυτοκίνητα δεν έχουν...ταβάνι.

  • 26/3/2022

Απόδειξη ότι ακόμη και ο πεντακύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων του ισχυρότερου Formentor που αποδίδει 390 ίππους και 480 Nm (και είναι πιο ισχυρός ακόμη κι από μία Porsche Carrera), πετυχαίνοντας 4,2 δευτερόλεπτα για το σπριντ από τα 0 στα 100 km/h μπορεί να αναβαθμιστεί από την ABT Sportsline. Με το πρόγραμμα ABT Power S, η απόδοση του CUPRA αυξάνεται στους 450 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να αυξάνεται στα 530 Nm.

Η εταιρεία μάλιστα καλύπτει με εκτεταμένες εγγυήσεις και μέτρα προστασίας τον κινητήρα σε διάφορα επίπεδα. Με αυτή την αναβάθμιση ο χρόνος που χρειάζεται από στάση για τα πρώτα 100 km/h είναι πλέον 3,9 δευτερόλεπτα. Αυτό αντιστοιχεί σε βελτίωση κατά τρία δέκατα. Όσοι δεν θέλουν επίσης τον κόφτη των 250 km/h τελικής μπορούν να απευθυνθούν στους Βαυαρούς ειδικούς του tuning για αύξηση στα 270 km/h. Πέρα βέβαια από την αύξηση ισχύος η ABT Sportsline διαθέτει και μια γκάμα από άλλα στοιχεία που βελτιώνουν το αυτοκίνητο όπως οι ζάντες 20 και 21 ιντσών σε μαύρο ματ ή σε γυαλιστερό μαύρο.