Το Dacia Duster με νέο turbo βενζίνης 1.330 cc


Το δημοφιλές Duster θα αποκτήσει έναν από τους πιο σύγχρονους και ισχυρούς turbo κινητήρες βενζίνης 1,33 lt και με ισχύ μέχρι και 150 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/10/2018

Το ότι η Dacia θα χρησιμοποιούσε στο επιτυχημένο SUV της τους καινούργιους κινητήρες του ομίλου Renault- Nissan- Mitsubishi ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο. Το θέμα ήταν απλά το πότε το οποίο ήρθε τώρα, μιας και η ρουμάνικη εταιρεία παρουσίασε στο Παρίσι και την έκθεσή του το Duster με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.300 κυβικών.

Πρόκειται για τον καινούργιο τετρακύλινδρο με την ιδιαίτερα σύγχρονη σχεδίαση ο οποίος έχει εξελιχθεί από κοινού από τον γαλλό-ιαπωνικό όμιλο και από το γερμανικό της Daimler. Ήδη κινεί την καινούργια Mercedes A-Class, θα χρησιμοποιηθεί φυσικά και στην επίσης νέα B-Class, έχει ανακοινωθεί η παρουσία του στο Nissan Qashqai, ενώ όπως είπαμε θα δίνει πλέον το παρόν και κάτω από το καπό του Duster.

Στο SUV της Dacia θα είναι διαθέσιμος με δύο επίπεδα απόδοσης. Ένα στα 130 PS και τα 240 Nm και ένα πιο ισχυρό με 150 PS και 250 Nm. Με το τελευταίο το Duster παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του μέχρι τώρα πιο ισχυρού μοντέλου της Dacia.

Κινητήριοι τροχοί θα είναι αρχικά οι εμπρός, ενώ από τα μέσα του 2019 θα είναι διαθέσιμη και η τετρακίνητα εκδοχή του. Πέρα πάντως από την αναβάθμιση των κινητήρων η Dacia αναβαθμίζει και το σύστημα infotainment του Duster. Το οποίο πέρα από τα Android Auto και Apple CarPlay θα υποστηρίζει και τα Waze, Whatsapp και Spotify.